Monique en Biem Vlaming van Oosterhof Wonen in de geheel vernieuwde slaapafdeling.
Monique en Biem Vlaming van Oosterhof Wonen in de geheel vernieuwde slaapafdeling. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Nieuw slaapcomfort bij Oosterhof Wonen

Algemeen

Oosterhof Wonen heeft de slaapafdeling volledig vernieuwd. Van een matras tot een complete slaapkamerinrichting. Volop keus op de verdieping van de woonwinkel in de Parkstraat. Het oogt ruim, overzichtelijk, smaakvol ingericht en uitnodigend.

Een mens brengt gemiddeld een derde van de tijd door in bed. Van een goede nachtrust heb je de rest van de dag plezier. Maar wie niet lekker slaapt, bijvoorbeeld doordat het bed niet goed ligt, kan daar behoorlijk last van hebben, ook de volgende dag. Er kunnen zich zelfs klachten ontwikkelen. Vermoeidheid, rug of nekklachten, afknellende ledematen of andere problemen.

“Het belang van een goed bed wordt nog wel eens onderschat”, vertelt Monique Vlaming, die samen met echtgenoot Biem in oktober Oosterhof Wonen overnam. De ondernemers hebben sindsdien niet stilgezeten. De slaapverdieping is gemoderniseerd en compleet opnieuw ingericht.

Nieuw is de matrassenstudio, waar je op één van de vele soorten matrassen kunt uitproberen of ze lekker liggen. Biem: “Smaken verschillen nu eenmaal.” De keus is groot. “Neem deze pocketveer. Als je er op ligt, drukt het lichaamsgewicht de veren naar beneden en geeft tegendruk. Een uitstekend bed. Maar als je reuma of een spierziekte hebt, dan verdraag je die tegendruk slecht.”

Dan heb je meer aan traagschuim. Dat is ontwikkeld door de Nasa en werkt drukverlagend. Ongeacht hoe je ligt, vormt het zich dat naar je lichaam. Wij hebben van Tempur een ruime collectie, in allerlei soorten stevigheid. Al naar gelang je persoonlijke voorkeur kun je bij ons uitproberen wat het lekkerste ligt.”

Bepalend voor het ligcomfort en de kwaliteit van de nachtrust zijn ook de toplaag van de matras en de bedbodem. Monique: “Je kunt kiezen uit een lattenbodem of een Boxspring. Ook daarin zijn allerlei soorten te onderscheiden.” Ook het hoofd wil lekker liggen. Daarvoor is een goed kussen van groot belang. Ook daarin heeft ieder weer de eigen voorkeur.

Maar hoe kies je nu de juiste matras, bodem en kussen die jou op het lijf zijn geschreven? Bij Monique en Biem ben je aan het juiste adres voor advies op maat. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de wereld van bedden. Specialisten die met gerichte vragen advies op maat geven. Biem: “Dan heb je altijd nog keus uit twee of drie verschillende matrassen. Door die hier te testen, voel je snel welke het lekkerste ligt.” En stellen met verschillende voorkeur? Monique: “Geen probleem, de matrassen hebben dezelfde hoogte.”

Soms denk je dat de matras waarop je ligt nog wel in orde is, maar is die toch aan vervanging toe. Biem: “Onderschat niet de hoeveelheid vocht die je ’s nachts transpireert. Ook door huidschilvers, andere oorzaken en slijtage loopt de kwaliteit van een matras terug. Gemiddeld genomen moet je die na acht tot twaalf jaar vervangen. Vergeet niet: de ontwikkelingen gaan ook door.”

Ook als je een nieuw ledikant met bedbodem, matras en kussens zoekt of een compleet nieuwe inrichting voor de slaapkamer, heeft Oosterhof Wonen volop keus. De vernieuwde slaapverdieping is smaakvol ingericht als één grote slaapkamer, met bedden en comfortledikanten in allerlei soorten, kleuren, maten en uitvoeringen. Van gestoffeerd tot stoer en robuust. Met bijpassende linnenkasten, commodes en bedtextiel. Biem: “En voor een hele leuke prijs.” Trots zijn ze op de nieuwe leverancier: Cinderella, een nieuw merk boxspring.

Ook voor de slaapkamer van een recreatiewoning of -appartement biedt Oosterof Wonen maatwerk.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 6 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1