Beeld van Sompop uit de lucht.
Beeld van Sompop uit de lucht.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

SomPop 2021 gaat niet door

Algemeen

Het jaarlijkse SomPop Festival gaat ook dit jaar, net als in 2020, niet door als gevolg van de beperkingen door de coronacrisis. Het evenement dat voor zaterdag 3 juli gepland stond komt net te vroeg meldt de organisatie.

“Er zijn nog teveel beperkingen om het evenement te kunnen organiseren zoals we dat graag willen. Laagdrempelig, gastvrij en gezellig voor jong en ouder”, zegt voorzitter Yvo Witte namens de Stichting SomPop. De organisatie heeft zo lang mogelijk gewacht met de beslissing om wel of niet door te gaan. Afgelopen week heeft de club de knoop met pijn in het hart doorgehakt.

“Op drie juli zijn de meeste Texelaars nog niet twee keer gevaccineerd en dus moeten alle bezoekers een test doen. Om dit te faciliteren is voor ons een onmogelijke opgave. Daarnaast lijkt het erop dat op dat moment ook de anderhalve meter regel nog steeds zal gelden. Dat kan niet tijdens SomPop. Het festival is een jaarlijkse reünie van Texelaars en daar wordt samen gezongen, geknuffeld, gesprongen en gedanst. Dat moet je ook willen tijdens SomPop.”

De organisatie geeft aan nog gekeken te hebben naar de mogelijkheid om het evenement op een later tijdstip te plannen deze zomer. Dat was door de drukke evenementenkalender op het eiland niet mogelijk. En ook de onduidelijkheid qua regelgeving, al lijkt die steeds meer te versoepelen, maakt het lastig om een goed plan te maken.

De organisatie zet nu vol in om op zaterdag 2 juli 2022 een geweldig feest neer te zetten voor Texel. Op de manier zoals ze dat ieder jaar doen door de voorgaande editie steeds weer te overtreffen. 

“We zijn er ziek van en de beslissing was verschrikkelijk moeilijk. Maar drie juli is minimaal twee weken te vroeg en wat willen neerzetten qua entertainment en sfeer kan simpelweg gewoon niet dit jaar. Gelukkig lijkt het erop dat zowel, Sunny Side Up Festival en Strenderpop wel door kunnen gaan en we hopen dat daarmee de festival honger van de Texelaars toch deels gestild kan worden. Dan gaan wij er alles aan doen om van 2 juli 2022 de meest legendarische editie ooit te maken.”

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 17 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 23 uur geleden 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen gisteren
Afbeelding
medewerker planning gezocht gisteren
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2