An American in Paris.
An American in Paris. Foto: © Pictorial Press Ltd / Alamy

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

De filmklassiekers vanaf De Toegift

Algemeen

De Filmklassiekers landt weer een dagje op Texel! Op zaterdag 19 juni kan men genieten van een klassieke film en een heerlijke maaltijd op het terras van Restaurant en Theater de Toegift.

De organisatie is enthousiast en schrijft: “We presenteren het programma ‘Three Cities’, drie zomerse feelgood-movies die zich elk in een grote Europese stad afspelen. Kijk naar een groot ledscherm op een Volkswagenbus uit 1976, naar An American in Paris en geniet van een Frans ontbijt. Of schuif aan bij het lichtvoetige Vicky Cristina Barcelona, dat wordt opgediend met een heerlijke Spaanse tapas. Of kies je voor de klassieker Roman Holiday, die je kijkt terwijl een Italiaans 3-gangen diner aan je tafeltje wordt geserveerd? Iedere bezoeker krijgt een eigen headset, zodat je zeker geen last hebt van eventuele omgevingsgeluiden.”

An American in Paris (1951)

Deze zesvoudig Oscarwinnaar uit 1951 wordt samen met Singin’ in the Rain beschouwd als het hoogtepunt onder de vele succesvolle MGM-musicals. Ex-soldaat Jerry Mulligan probeert aan de bak te komen als schilder. Hij geniet bescherming van een welgestelde Parisienne, maar heeft zelf een oogje op het bescheiden danseresje Lise Bouvier. Wat Jerry niet weet, is dat zijn vriend Henri met haar verloofd is. Met het betoverende Parijs en prachtige impressionistische schilderijen als decor, creëren producer Arhur Freed (Singin’ in the Rain) en regisseur Vincente Minnelli één van de hoogtepunten van de Hollywood musical.

Film inclusief Frans ontbijt: 19,50 euro | Aanvang 9:30 uur

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Twee vriendinnen raken tijdens hun bezoek aan het broeierige Barcelona onder de indruk van de charmante kunstenaar Juan Antonio (Bardem). De intuïtieve Cristina stort zich in een vurige relatie met de bohemien, terwijl de nuchtere Vicky stilletjes begint te twijfelen aan haar tot dan toe veiliggestelde toekomst.

Film inclusief Spaanse tapas: 29,50 euro | Aanvang 16:30 uur

Roman Holiday (1953)

Deze Oscarwinnende klassieker in zwart-wit maakte van de tot dan onbekende Audrey Hepburn een ster en van Rome een romantische trekpleister. Regisseur William Wyler draaide deze zonnige komedie volledig op locatie. De film verhaalt over een prinses die de balen heeft van stijve manieren en saaie diners. In Rome gaat zij haar eigen weg en ontmoet een Amerikaanse journalist met wie ze een onvergetelijke vakantie viert.

Film inclusief Italiaans 3 gangen diner: 39,50 euro | Aanvang 19:30 uur

Locatie: Theater de Toegift, Klif 12, Den Hoorn. Tickets zijn de koop via www.defilmklassiekers.nl aan de kassa bij de Toegift en bij de Spar in Den Hoorn.

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 13 uur geleden 6
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 19 uur geleden 67
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 21 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2