Foto: Liselotte Schoo
Foto: Liselotte Schoo

Lekker eten op een prachtige locatie

Divers

Lekker eten, op een prachtige locatie en tegen een betaalbare prijs. Wie daar naar op zoek is, kan uitstekend terecht in 't Pakhuus. Of je nu met z'n tweeën een hapje wilt eten, met een groep vrienden en familie gezellig je verjaardag wilt vieren of met zakenpartners stijlvol wenst te dineren, het visrestaurant op de haven van Oudeschild is er voor iedereen.

Niet iedere Texelaar zal het weten, maar historie en heden komen prachtig samen in 't Pakhuus. Het restaurant is gevestigd in één van de mooiste panden van het eiland: een in 1902 gebouwd graanpakhuis, dat volgens overlevering vóór die tijd al meerdere eeuwen in de Zaanstreek had gestaan. Vanuit de serre heb je een schitterend uitzicht over de haven, waar altijd een gezellige reuring is.

Op 1 maart, twee maanden geleden, kwam het roer bij 't Pakhuus in andere handen: die van chef-kok Boy Schuiling en zijn compagnon (en eigenaar van twee viswinkels) Peter Bongaards. "Wij vinden dat de haven van Oudeschild een goed visrestaurant verdient", zeiden ze bij de opening.

Het zal dan ook niemand verbazen dat er heel veel visgerechten op de kaart staan. Als voorgerecht kun je bijvoorbeeld kiezen voor lekkernijen als garnalen uit de Waddenzee (gevangen door de TX65), roodbaars en bouillabaisse met kokkels, kabeljauw en heilbot. Tussen de hoofdgerechten prijken schelvis, een hele kreeft en gegrilde dorade. Wie toch liever vlees heeft, komt met gegrilde entrecote of Texels lam eveneens prima aan zijn trekken.



Wie exquise ingrediënten als heilbot en kreeft ziet staan, verwacht misschien dat eten in 't Pakhuus duur is. Maar niets is minder waar. "Natuurlijk, je kunt een vismenu van zes gangen nemen. Dan ben je iets meer kwijt, maar ben je ook de hele avond onder de pannen. Maar als je de boot nog moet halen, kun je ook voor alleen een hoofdgerecht kiezen. Voor €25,- heb je al een heerlijk stuk vis en een glas wijn erbij", vertelt Schuiling.

Betaalbaar, divers en smakelijk zijn ook de vele lunchgerechten, variërend van soep tot broodjes en van garnalenkroketten tot tonijnsalade. Een aanrader is de fruits de mer. Leuk is het ook een verrassingsmenu van drie gangen als lunch te bestellen.

Uniek voor Texel is de menukaart, te lezen op een iPad. Het apparaat is niet alleen handig en overzichtelijk voor de gasten, maar ook voor de kok. "Je kunt er elk moment gerechten aan toevoegen. Maar ze er ook van afhalen, als ze een keer niet verkrijgbaar zijn. Je hoeft daardoor nooit nee te verkopen. Bovendien hebben we op die manier een dynamische kaart. Als er van een bepaalde wijn nog maar één fles is, komt-ie in een apart overzicht. Het kan dus dat je als gast de laatste bent die die wijn bestelt. We werken ook nog aan een Duitse en een Engelse versie van de kaart."

De gerechten die bij 't Pakhuus worden geserveerd, zijn altijd al supervers. Maar voor wie dat nog niet vers genoeg is, staat er vanaf juni een homarium met schaal- en schelpdieren in het restaurant. Gasten kunnen eventueel zelf aanwijzen welke oesters, kokkels of kreeft ze graag op hun bord zien. Klik hier om een reserveringsmail te sturen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2