Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Wisselende resultaten bij het golfen

Divers

Teams van golfclub De Texelse speelden op meerdere locaties in het land wedstrijden. Hieronder de verslagen van onze golfcorrespondenten.

Heren 1

Op zondag 26 april speelde het eerste herenteam van golfclub De Texelse op de 'Old Course' van Amsterdam. De Texelse speelde tegen de Waterlandse. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat het gelijkwaardige teams zijn. De fouresomes in de ochtend werden met 4-2 verloren. Menno Schuijl en Laurens Groothuis wonnen. Zij speelden een overtuigende partij die met 4 punten verschil werd gewonnen. De duo's Herbert de Geer- Mike van der Haas en Antoine Kersten-Jordy Schuijl verloren helaas hun partij. Antoine Kersten en Jordy Schuijl wisten door een paar knappe slagen van de tegenstander de achterstand niet om te buigen in winst.

In de middag werden de singlepartijen gespeeld. De punten werden verdeeld (6-6). Menno Schuil speelde buitengewoon sterk. Hij wist zijn tegenstanden met knappe birdies (lange puts en chip-ins) met 5 punten verschil al vroeg 'er onder' te krijgen. Mike van der Haas zorgde voor een sensatie. Met 2 punten achter en nog 3 holes te spelen, maakte hij 2 birdies. Zodoende stond het gelijk. Met een afslag van 250 meter sloeg hij zijn bal op de green in de laatste hole en maakte vervolgens een birdie. Hierdoor werd de partij met winst afgesloten. Jordy Schuijl haalde de laatste 2 punten binnen. Door met overtuiging te spelen, gaf hij zijn tegenstander geen kans om voorbij te komen. Ondanks dit knappe spel werd de wedstrijd met 10-8 verloren.

Dames standaard team

Afgelopen dinsdag moesten de dames van de Texelse golfclub hun derde wedstrijd spelen op Golfbaan Houtrak in Amsterdam. Het was een prachtige dag met toch een klein windje dus een feestje om met zes dames in het team onze krachten te tonen. Wij moesten het vandaag opnemen tegen de dames van Noordwijk. 's Morgens de singles, het team van Thea Bakker en Marijke de Beer en het team van Harriët Bödicker en Carla Kager streken de winst op, Hélène van Wijhe en Anita Hiemstra verloren. Dus zoals ook de laatste twee wedstrijden lunchen met een 4-2 voorsprong. Hopelijk zit het er nu een keer in om te winnen, want de afgelopen twee keer lieten we het bij de singles nipt liggen. Met een peptalk van Captain Marijke de Beer begonnen de dames aan de singles. Marijke de Beer kwam als eerste binnen en won haar partij dik, daar kwam Harriët Bodicker binnen, die verloor en ook Thea Bakker keek sip, de moed zonk bij de captain alweer in de schoenen, toch niet weer nipt verliezen, want dan degraderen we op zeker en de opdracht dit jaar is handhaven in de eerste klasse. Onder het genot van een drankje en een heerlijk bittergarnituur wachten op de drie laatste speelsters, die nog in geen velden of wegen te bekennen waren, dat is gunstig, zolang wij ze niet konden zien van het terras op hole 18 waren ze nog steeds aan het strijden, de stand was op dat moment 6-6…..Daar kwam Carla Kager binnen, moe maar voldaan had zij weten gelijk te spelen stand 7-7, hoe spannend kan het zijn. En die vliegtuigen vlogen af en aan boven de golfbaan, maar daar hadden wij geen erg in. Daar kwam Hélène van Wijhe binnen met gebalde vuist 2 punten in de tas, in ieder geval gelijk spel of konden we misschien nog winnen, stand op dat moment 9-7 onze debutant Anita Hiemstra was nog in de baan, zij speelde tegen een hele sterke tegenstandster, dat hadden Thea Bakker en Marijke de Beer 's morgens met de koppel wedstrijden kunnen zien, die sloeg drives waar een olifant een rosé kleur van krijgt. Daar kwamen ze aan op hole 18, we konden zien dat Anita haar bal in de bunker sloeg, ( wij wisten niet dat haar tegenstandster daarvoor in het water had geslagen )met een prachtige slag uit de bunker sloeg Anita haar bal op de green, haar tegenstandster putte dicht bij de hole en mocht haar bal oprapen, toen de put van Anita, veel te kort. Weer opnieuw, hij moest vallen voor de winst, net op het moment dat Anita wilde gaan putten kwam er weer een vliegtuig over, ze stapte uit en het hele ritueel weer opnieuw, wat een kanjer van een wedstrijdspeelster, de put (zeker 2 meter) viel, dus winst voor het team 11-7. Met z'n allen Anita opgevangen met hartkloppingen van de spanning, maar dat was met een lekker "chardoneetje" op het terras weer snel onder controle. Wat een ontknoping, grote klasse.

Dames dubbel 9

Het lag niet aan de weersomstandigheden dat de dames dubbel 9 in Heiloo verloren van 'Regthuys'. Onder een stralend lentezonnetje leden zij fors verlies: 28 - 8. Petra Keijser ( de sterspeelster van de dag ) won als enige beide partijen : 6 punten. Els de Ridder en Gerda Bloem verloren de 1ste 9 holes en speelden de 2de 9 gelijk: ieder 1 punt. ' De Texelse' staat nu op de 2de plaats en het is mogelijk om deze positie vast te houden.

Senioren 2 biedt goed partij

Op de baan van de Haarlemmermeersche heeft senioren 2 nipt met 10- 8 verloren van De Koggen 1. Vooraf was al duidelijk dat het een moeilijke partij zou worden. De spelers van deze tegenstander hebben namelijk allemaal een veel lagere handicap dan die van De Texelse.

Maar met een flinke dosis optimisme en strijdlust gingen de Texelaars de strijd met de titelkandidaat aan. In de dubbels leidde dat tot twee verlies- en een winstpartij. Tussenstand 4-2 voor de Koggen. Na de lunch bleek dat lagere handicaps niet op voorhand betekenen dat je kansloos bent.

De weer beschikbare sterspeler Dirk Boumans won ook deze keer overtuigend met 4/2. Jaap Pameijer, de onverstoorbare vaste speler, kon 4 holes voor het einde de stokken in de tas doen en won met 5/4. Piet Bolier trof de ook op Texel niet onbekende Jos van der Werf, een duel tussen de captains. Van Jos is bekend dat hij enkele goede momenten met veel slechte afwisselt. Piet hield het hoofd koel en won deze battle met 3/2. Voor de andere spelers van de Texelse bleken de handicapverschillen te groot. Ad van Dorssen ( 2/3 ) Jan Mevius ( 6/8 ) en Wander Hengst ( 4/5 ) verloren daardoor hun partijen. Voor Wander Hengst was het zijn eerste competitiedag. Hij was bereid op het laatste moment, zonder voorbereiding, in te vallen. Door deze en andere uitslagen in de poule heeft senioren 2 zich zo goed als zeker veilig gespeeld in de 4e klasse, een topprestatie. Op vrijdag 1 mei vallen in deze poule alle beslissingen op de Texelse golfbaan.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2