Sander Legierse en Eddy Witte in actie om een doelpoging van MOC onschadelijk te maken

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

De Koog deelt de punten in Midwoud.

Sport

Het team uit de badplaats leek een eenvoudige middag tegemoet te zien. Het tegendeel was echter waar. Na een riante voorsprong van 3-0 werd het uiteindelijk 3-3 in Midwoud.

Binnen 20 minuten kwam De Koog op 3-0 voorsprong. De Koger aanvallers konden vrij eenvoudig door de defensie van MOC combineren. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Alex daalder, die in de 9e minuut een diepte pass op waarde schatte: 1-0. Het tweede doelpunt kwam in de 13e minuut voort uit een 'één keer raken' combinatie, opgezet in het eigen zestienmetergebied. Jesse Blaauboer mocht vervolgens afdrukken: 2-0. MOC kwam ook met enkele onderscheppingen een paar keer in de buurt van het Koger doel.

De derde treffer werd in de 17e minuut gemaakt, wederom op het scorebord gezet door Alex Daalder. Nadat de keeper uit z'n doel gekomen was om een verdediger te assisteren, schoot Daalder met buitenkant voet het leer over de keeper tegen de touwen. Sommige spelers van De Koog dachten in deze fase de buit binnen te hebben en lieten in veel duels de kaas van hun brood eten. MOC daarentegen deed wat De Koog niet deed; duels winnen. Nog voor rust wisten ze tweemaal te scoren. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd in de korte hoek gemikt: 3-1. Op slag van rust kon een MOC aanvaller, na apathisch verdedigen van De Koog, een voorzet vrij aannemen en afdrukken in het zestienmetergebied: 3-2.

Na de rust ging de Koog met drie verdedigers spelen en een extra middenvelder. Jordy Mauritsz Kwam voor de matig spelende Yoni Houwing in de plaats en ging links op het middenveld acteren. In de eerste 20 minuten van de tweede helft kreeg De Koog de controle weer enigszins over de wedstrijd. Door een extra middenvelder konden de vrije mensen wat makkelijker worden gevonden. Jesse Blaauboer had in de 67e minuut moeten scoren. De jongeling ging alleen op de keeper af, had tevens nog kunnen afgeven maar ging voor eigen succes. Zijn schot kon de keeper eenvoudig pareren.

In de 75e minuut werd Jesse Blaauboer naar de kant gehaald. Voor hem kwam pinchhitter Maurice de Groot in de plaats. MOC probeerde met opportunistisch spel op gelijke hoogte te komen. Dat lukt ook in de 85e minuut nadat een voorzet wederom niet kordaat werd weggewerkt, waardoor een speler simpel bij de tweede paal kon binnen tikken: 3-3. Daarmee kwam en bleef de eindstand op 3-3.

"Vandaag leken we al gauw op rozen te zitten, maar het tegendeel bleek waar. Als je binnen 20 minuten op 3-0 voorsprong komt, mag je dat nooit meer weggeven. Daarna waren we te licht in de duels waardoor MOC zich terug in de wedstrijd vocht. Daar hadden we vandaag geen goed antwoord op. Uiteindelijk hebben we de schade beperkt gehouden en niet verloren. Tenslotte hebben hebben we na vandaag de nacompetitie te pakken. Daar ben ik zeer content mee." aldus trainer Marcel Ris. Volgende week speelt De Koog zijn laatste wedstrijd thuis tegen Duinrand S. Aanvang 14:00 uur.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 3 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2