Afbeelding
Foto: Celine Kuijper

Julia (18) blogt voor Texelse Courant

Column Blogs

Julia van der Velde (18) studeert journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. De komende tijd zal zij op freelancebasis bijdragen leveren op de website van de Texelse Courant. Julia is d’r ien van Vincent van der Velde uit Den Burg. Vandaag stelt ze zich voor en vrijdag verschijnt de volgende blog op deze website.

Julia

Vaak bedenk ik mij zes onmogelijke dingen voor het ontbijt. Dat is natuurlijk een quote uit het beroemde Lewis Carol verhaal, Alice in Wonderland, waar ik mij goed in kan vinden. Ik wil graag een heleboel weten, maar ook een heleboel vertellen. Daarom probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat zo veel mogelijk nuttige informatie over een onderwerp in een artikel te stoppen.

Als meisje van vijf ging het al zo. De opdracht in de kleuterklas was een huis tekenen (een vierkant met een driehoek erbovenop), maar volgens mijn moeder verscheen er naast een gigantisch huis met alles erop en eraan ook een bankje, lantaarnpaal en pad naar het dorp verderop. 

Ik ben zeker niet bang om iemand het hemd van het lijf te vragen of dergelijke problemen kritisch te benaderen. Dit zijn op zich best handige eigenschappen wanneer je journalistiek studeert. Ook ben ik creatief van aard en zoals de tekening hierboven beschrijft, erg enthousiast wanneer een onderwerp mij aanspreekt. Schrijven is absoluut mijn ding en dat begon al jong met een boek over allerlei problemen in een fantasiewereld. Het leek mij nu wel eens tijd worden om te gaan schrijven over problemen in de echte wereld.

Wat ik hier ga vertellen zijn meningen onderbouwd met feiten. Iedereen heeft zijn eigen mening en gelukkig maar, want de wereld zou zo snel saai worden met alleen maar jaknikkers. Wees dus ook niet bang om te reageren onder mijn artikelen met wat jij van het onderwerp vindt!

Julia van der Velde

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3