Sportvereniging De Koog

De Koog verliest van koploper

In Spierdijk heeft de ploeg van trainer Marcel Ris niet kunnen stunten. Op het winderige complex van St.George werd het 4-1 voor de gastheren.

Tijdens de warming up moest Jordy Mauritsz vanwege een kuitblessure de wedstrijd al vroegtijdig staken.Yoni Houwing kwam voor hem in de plek. In het eerste kwartier van de eerste helft kwam De Koog moeizaam aan voetballen toe. St George liet er geen gras over groeien en zette de gasten vroeg onder druk. De opbouw werd daardoor bemoeilijkt waardoor De Koog vaak met lange ballen het middenveld oversloeg. Het eerste doelpunt werd in de 18e minuut gemaakt door de behendige spits van de ploeg uit Spierdijk. De bal viel na een scrimmage precies voor de voeten van de spits, die de bal hard binnen schoot: 0-1.

In het laatste deel van de eerste helft kwam De Koog beter aan voetballen toe. Het kreeg meer balbezit en de vrije mensen werden makkelijker gevonden. Robin Schoo en Alex Daalder hadden enkele keren de marge weer kunnen verkleinen, maar de bal viel vaak net niet goed. Vlak voor rust kregen de Kogers nog een tegenslag te verduren. Andries Kuip verzwikte zijn enkel en kon de wedstrijd niet vervolgen. Glenn Vonk werd voor hem in de ploeg gebracht. Joris Ellen werd na drie kwartier spelen gewisseld voor Jesse Blaauboer.

Na de thee ging het snel met de tegen doelpunten. In de 56e minuut werd een corner van St.George bij de eerste paal niet weggewerkt en vervolgens van dichtbij binnen geschoten: 0-2. Even later voorkwam keeper Eddy Witte met een paar goede reddingen dat de marge snel uitliep. In de 74e minuut kwam De Koog toch op een 0-3 achterstand. Een snelle uitbraak werd door een invaller van St.George binnen getikt. De 4-0 liet ook niet lang op zich wachten. Een 3 tegen 2 situatie werd vakkundig uitgespeeld: 4-0. Tot overmaat van ramp viel Sander Legierse ook nog geblesseerd uit.

De eretreffer werd gemaakt door invaller Jesse Blaauboer. Een aanval over de linkerkant werd door Alex Daalder op de paal geschoten, waardoor de jeugdige Blaauboer kon scoren. De eindstand kwam daarmee op 1-4.

Marcel Ris: "Door het uitvallen van Jordy beginnen we vooraf al met met een tegenvaller. In het begin van de eerste helft hadden we het even lastig. Daarna kwamen we steeds meer in de wedstrijd en kon het twee kanten op gaan. Het is jammer dat we dat in de tweede helft niet konden voortzetten."

Volgende week speelt De Koog een thuiswedstrijd tegen St.Boys.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 3 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2