Op het terras van Rebecca is het goed vertoeven (Foto Michel Arends)
Op het terras van Rebecca is het goed vertoeven (Foto Michel Arends)

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Lente thema maandmenu Rebecca

Divers

Het is lente bij Brasserie Rebecca in De Waal en dat is terug te zien op de menukaart. Lamsschouder, groene salade, romige kreeftensoep, oesters en verse aardbeien. Het zijn zo maar een aantal gerechten die op de menukaart te vinden zijn.

'We werken altijd met dagverse seizoensproducten, vaak biologisch en streekgebonden. De hele winter zijn Leon van Sambeek, Sebastiaan Landaal en ik hard bezig geweest met nieuwe gerechten. Dit heeft geresulteerd in een vernieuwd en betaalbaar menu. Al voor €17,50 heeft men een hoofdgerecht', vertelt chef-kok Michel Arends.

Nieuw dit seizoen zijn de gerechten ter grootte van een tussengerecht: 'Om zoveel mogelijk te kunnen proeven uit de diverse internationale keukens die Rebecca vertegenwoordigt, serveren we diverse tussengerechten uit elke windstreek. Deze zijn wat forser dan een voorgerecht, iets kleiner dan een hoofdgerecht. Drie à vier gerechten volstaan voor een volledig diner. Onze menukaart leent zich dan ook uitstekend voor het "shared dinning" principe' legt Arends uit. Dat het restaurant in De Waal een uitstekende locatie is om uit eten te gaan is bij velen bekend, dat men ook kan genieten van een prachtig terras weten minder mensen.


'We zijn zes dagen in de week open , alleen op maandag zijn we dicht. De rest van de week zijn we vanaf 12.00 uur open. Op de lunchkaart staan onder meer huisgemaakte appeltaart, een worstenplateau, verschillende broodjes en salades, friet en soep. Achter het restaurant hebben we een ruim, maar gezellig terras. Men is daar ook welkom voor alleen een kop koffie of een cocktail. Ook denken veel mensen nog steeds dat we heel luxe zijn. Dat zijn we ook wel qua producten en service, maar wel tegen een betaalbare prijs. Een goed voorbeeld daarvan is het BIB Gourmand-menu, een driegangen keuzemenu voor €34,50. Als voorgerecht kan de gast onder meer kiezen voor een Groene salade met ei en crispy chicken (ook zonder kip vegetarisch te bestellen); een Sashimi van zalm met sesam, gember en yuzu; een rundertartaar met chips, sprot en mayonaise, kreeftensoep . Als hoofdgerecht sieren onder meer gebakken kabeljauw, Atlantische tong, lamsschouder en spareribs het menu. 'De spareribs zijn zonder botjes. Dus geen geklieder aan tafel. Ook de kreeft die wij serveren wordt al in de keuken schoongemaakt.

Het BIB-gourmand menu kan worden afgesloten met Pavlova met aarbeien, room en vanille of een panna cotta van witte chocolade, jutter, rozijnen en stracciatella-ijs en vergeet niet de uitgebreide kaaswagen met verschillende Texelse- en buitenlandse kazen. Voor wie meer van de tapasgerechten houdt biedt het To share Tapas menu uitkomst. Dit menu bestaat uit zeven gerechtjes. Wederom is de variatie groot. Zelf gemaakt brood met boter en aioli, oesters, Spring roll met kip, Dim sum, gamba's kip en groente. bapao, een pitabroodje gevuld met pulled pork en tot slot een aardbeiensorbet met witte chocolade en vanille.

Ook de echte vleeseter kan zijn geluk niet op met de Big Green Egg. Op deze houtskoolbarbecue bereiden Michel en zijn team een Rib Eye van 250 gram. Deze wordt geserveerd met friet, bearnaisesaus en seizoensgroente. Bij alle gerechten die op het menu staan heeft Sebastiaan een bijpassende wijn gekozen. Deze zijn zowel per glas als per fles te bestellen.'

Met het nieuwe menu is Rebecca weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. 'We maken alles zelf, van het brood tot de bonbons. We hebben voor ieder wat wils en gaan laagdrempelig te werk. Het belooft weer een mooi seizoen te worden en we hopen iedereen te zien op ons terras en in het restaurant', besluit de chef-kok.


Michel Arends actief in de keuken van Rebecca.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 17 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 20 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00