Catherina Witte van Sportschool Texel.
Catherina Witte van Sportschool Texel.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Gezond & Fit

Resultaat boeken bij Sportschool Texel

Divers

Van kottervisser tot chauffeur en van kapster tot docent. Jong en oud werkt bij Sportschool Texel aan de conditie en een strak en stevig lichaam. 'Het is leuk om mensen vooruit te helpen en te zien hoe ze resultaat boeken', vertelt Catherina Witte.

Samen met Charlie van Beurden runt ze de sportschool in Oudeschild, waar het dagelijks een komen en gaan is van sportieve Texelaars. 'De mensen maken dit werk zo mooi', vertelt Catherina. De ruime sportschool waarvan onlangs het plafond is verhoogd, is haar domein. In de fitnesszaal tientallen apparaten en losse gewichten waarop je je sportief kunt uitleven. 'Natuurlijk onder deskundige begeleiding', vertelt Catherina, al meer dan 29 jaar hét gezicht van de sportschool. 'Veel van onze leden komen al zo lang bij ons sporten. Door de lange geschiedenis van de sportschool is onze kennis en ervaring groot. Het publiek dat de sportschool bezoekt is de laatste jaren steeds breder geworden. Van jong tot oud. Er is veel meer aandacht voor de gezondheid gekomen en onderzoek naar voeding en beweging. Voorheen deden de meiden aerobic en de jongens fitness. Nu is het pakket veel breder, zoals cardio en spinning. Het voordeel is dat je veel positiever in het leven staat en lichamelijk en geestelijk sterker wordt. De één vindt het leuk om met muziek te sporten, de ander houdt van stilte. De één wil graag individueel trainen, de ander in groepsverband. Dat kan allemaal. Je zit niet vast aan een groep, je kunt de ene week het één doen, de andere week wat anders. Die vrijheid heeft de klant hier. Ook qua tijden. Want het is nu eenmaal niet voor iedereen mogelijk om op dezelfde tijd te sporten. Daarom zijn we zo flexibel als mogelijk is.'

Waarom fitness? 'Niet alleen om sterker, mooier en strakker te worden, maar ook voor je zelfbeeld en je weerstand. Je straalt en het heeft meerdere positieve effecten. Fitness kan je helpen je gezondheid te verbeteren en ten minste op peil te houden. Bij fitness kun je individueel in alle vrijheid op het moment dat het jou uitkomt lekker aan de slag met je lijf. Maar samen sporten in de sportschool maakt het natuurlijk extra leuk. Doordat je elkaar motiveert geeft dat een extra boost. Dus als je de laatste tijd minder zin hebt om te sporten, spreek af met een vriendin of vriendin. Dat stimuleert en is nog gezellig ook. Nieuwe leden mogen kosteloos een week lang een trainingsmaatje meenemen.' Sportschool Texel is voor jong en oud. 'We hebben speciale lessen voor vijftig plus. Maar ook een speciaal programma op de fitnessapparatuur voor elke leeftijd. Daarnaast zijn we al jaren bezig met Pilates. Dat is een programma dat onder meer geschikt is voor mensen met rug- of andere problemen. We doen daarbij veel zogeheten core- of rompoefeningen, die zorgen voor stabiliteit. Die zijn ook heel nuttig als je voetbalt, wielrent of een sport beoefent. Sportschool Texel biedt een uitgebreid programma, individueel en groepslessen, zoals Tae-Bo, steps (conditie verbeteren en gelijktijdig de been-, buik- en bilspieren sterker maken) of zumba en BBBB (benen, billen, borst en buik).

Sportschool Texel, Schilderweg 251, Oudeschild, tel. 315421, www.sportschooltexel.nl.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2