Een foto van Jan van Beek die bij het artikel over de toekomst van SV De Koog paste
Een foto van Jan van Beek die bij het artikel over de toekomst van SV De Koog paste

Krant vullen, filmen en interviews regelen

Divers

Na een hectische week was het maandag wat rustiger. Dit kwam mede door de terugkomst van mijn stagebegeleider van zijn skitripje in de Zwitserse Alpen. Ik hield mij bijvoorbeeld nu minder bezig met de sportpagina. Ik had namelijk ook nog wat andere artikelen liggen die nog gemaakt moesten worden. Het laatste artikel van de sportserie met betrekking tot de toekomst van clubs in buitendorpen kon nu in de krant geplaatst worden. Daarnaast moest ik van een leuk interview nog een human interest artikel maken. Deze dag stond in mijn hoofd bekend als uitsprakendag. Ik had namelijk leuke wijsheden gehoord die betrekking hebben op mijn toekomst. Ik zet ze even op een rijtje: 

– "De weg is nog lang. Ik ben liever laat klaar, dan dat ik vroegtijdig faal"

– "Durf te dromen en leef je dromen"

– "Carrière maken is van zakgeld naar een zak met geld"

De dinsdag stond bekend om het regelen van diverse interviews. Woensdagochtend werd voor mij een filmochtend. Voor school kreeg ik de opdracht om een selfie filmpje/fotoserie te maken. Normaal gesproken mag je er niet tijdens je stage aan werken, maar omdat het filmpje wellicht ook op de site van de Texelse Courant komt te staan, wilde ik een uitzondering maken. Deze uitzondering werd door mijn stagebegeleider goedgekeurd. Voor dit filmpje had ik enkele ideeën en zo ging ik woensdagochtend met de boot op en neer. Rond 12:00 uur kwam ik terug op de redactie, heb mij toen beziggehouden met nog wat artikelen voor de krant. Deze artikelen waren in een persbrief aangeleverd in de emailmap van de TC.

Aan het einde van de middag had ik nog een interview met drie scholieren van OSG De Hogeberg. Zij kwamen praten over een feestje. Dit feestje gaan ze organiseren voor hun maatschappelijke stage. De donderdag stond wederom weer bekend om de deadline. Naast de bezigheden voor de krant hield ik mij ook bezig met de rubrieken die normaal vrijdag gedaan worden. De reden hiervan is een gemaakte afspraak voor een interview. Het interview ging over het overnemen van het strandpaviljoen op paal 19.5. 

(Adriaan van Liere)

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2