Bas ten Have, Iris van der Burgh, Cor van Heerwaarden en Hendrik-Jan Trooster.
Bas ten Have, Iris van der Burgh, Cor van Heerwaarden en Hendrik-Jan Trooster.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Klif 12 heeft opvolging en gaat verder als Stichting KlifCrowd

Divers

Het hoge woord is er uit: Klif 12 komt in nieuwe handen. Niet als particuliere onderneming, maar als Stichting KlifCrowd. Het initiatief van Hendrik-Jan Trooster en Iris van der Burgh geeft alle Texelaars en betrokken overkanters de mogelijkheid om actief bij het theaterrestaurant betrokken te worden.

'Klif 12 mag niet verdwijnen, maar we begrepen al snel dat we dit niet alleen kunnen', vertellen zij tijdens het interview van zondag. In het concept gaan Hendrik-Jan en Iris de regie voeren, maar niet de dienst uitmaken. 'Dat is het mooie. Iedereen in de KlifCrowd mag met input komen. We willen cultuur aanbieden in de breedste zin van het woord en voor elke doelgroep. Iedereen die mee wil denken kan zich aansluiten', legt Hendrik-Jan uit. Iris vult aan: 'Onze droom is dat Stichting KlifCrowd over een paar jaar eigenaar is van Klif 12 en bestaat uit een bruisende groep betrokken Texelaars en overkanters die samen dit "culturele erfgoed" van Texel dragen, realiseren en uitbouwen. In augustus of september wordt middels een openings-event het officiële startsein gegeven voor de KlifCrowd en Klif 12.

Vanaf vandaag kunnen mensen zich aanmelden bij KlifCrowd via een link op de website van Klif 12. Vanaf Pasen zullen de deuren van het theaterrestaurant iedere dag geopend zijn. 'in eerste instantie in de ochtend en vroege middag met een kleine en kwalitatief goede lunchkaart. We gaan de periode tot september 'gewoon' door met de culturele programmering in nauwe samenwerking met Cor. En tegelijkertijd brengen we een aantal verbeteringen aan om Klif 12 een jasje passend bij 2015 aan te meten. De afgelopen periode hebben we al veel gesprekken gevoerd met Texelaars wat al de eerste mooie en inspirerende ideeën heeft opgeleverd. De periode tot september wordt een aantal van de nieuwe ideeën uitgetest', vertelt Trooster in een uitgebreid interview in de krant van vandaag. Klif 12 is op zoek naar een gastheer of gastvrouw die de dagelijkse zorg op zich neemt. Mensen met interesse in deze functie kunnen contact opnemen via KlifCrowd@gmail.com t.a.v. Iris van den Burgh.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3