Deze mooie lucht was woensdag onder meer te zien in De Waal
Deze mooie lucht was woensdag onder meer te zien in De Waal

Bomvolle agenda (Adriaan van Liere)

Divers

De belevenissen van mijn eerste stageweken bij de Texelse Courant kon u vorige week in mijn blog lezen. We zitten nu aan het eind van de derde week. Deze zat bomvol met diverse activiteiten en interviews. Zo begon maandag met een interview met Corrie de Jager. Zij zet zich vol energie in voor het dorp De Waal. Het was een goed gesprek. Ik kwam er toen ook achter dat er dus meer georganiseerd wordt in De Waal, dan ik vooraf had gedacht. Dit interview was de aftrap voor een hele pagina over het dorp. Zo'n driekwart pagina mocht ik vullen. Het andere deel, dat samen één artikel is, werd gedaan door mijn collega Job Schepers.

Op dinsdag heb ik het interview met Corrie verwerkt tot een artikel. Daarnaast heb ik een column geschreven over opgroeien in De Waal. Het laatste artikel voor deze pagina heb ik donderdag afgehandeld. Ik sprak toen telefonisch met Jeroen Schoo. Hij zit al vanaf het begin in de organisatie van het festival Sommeltjespop. Al met al was dat een leuk gesprek. Helaas kon ik een mogelijk primeur over de optredende artiesten van komend jaar niet voor elkaar krijgen. Als ik nu naar de pagina kijk, ben ik erg tevreden. Op zowel dinsdag als woensdag had ik naast het verwerken van de artikelen over De Waal een bomvolle agenda. Zo had ik in totaal vier interviews gepland en één afspraak om een foto te maken. Drie interviews gingen over het Krim FIFA 15 toernooi, het voetbalspel van producer Electronic Arts (EA) sports is wereldwijd erg populair. Het toernooi word aankomende woensdag gehouden op vakantiepark de Krim in De Cocksdorp. Één van de drie interviews komt aankomende dinsdag in de krant.

Het andere interview ging over drie scholieren van OSG De Hogeberg die voor een profielwerkstuk een Wampex organiseren. Het evenement draagt de naam: 'Survival of the Fittest'. Het gesprek verliep naar mijn mening vlekkeloos. Naja vlekkeloos, ik was her en der vergeten door te vragen. Daar baal ik van, maar ik weet van mijzelf dat ik dat erg lastig vind. Kortom: Er valt nog veel te leren in dit vak. 

De donderdagavond had ik afgesloten met een leuk uitstapje. Ik kan dit nu na de goede uitslag van 1-0 gewoon zeggen. U voelt hem al aankomen dat ik donderdagavond mijn favoriete club Ajax heb bezocht. De week mocht ik afsluiten met het maken van een voorpaginaverhaal. Wat de inhoud van dit verhaal is? Dat blijft nog even geheim. 

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 4 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 23 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2