Afbeelding
Foto: Gemeente

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt weer open

Algemeen

De vernieuwde weg tussen de rotonde Akenburt en de rotonde Nieuwlanderweg is gisteren weer geopend voor het verkeer. Daarmee komt een einde aan een lange periode van verkeershinder. Aannemer Bam Infra is nog wel enkele weken bezig met afrondende werkzaamheden. 

“Erg fijn voor aanwonenden, Texelaars en gasten dat het gelukt is het traject voor Hemelvaart rijklaar te hebben. Net als een verbouwing thuis moet je helaas eerst door het stof voor je van het resultaat kunt genieten. Ik ben blij dat we dat als aanwonenden, Texelaars en alle samenwerkende partijen in prettige harmonie hebben doorlopen”, stelt wethouder Edo Kooiman. De wegen zijn vanaf 17 uur gebruiksklaar.

Max 60 kilometer per uur

De weg is ruim een halve meter breder geworden en is ingericht als een 60 km weg conform de CROW (Kennisplatform Verkeer en Vervoer) richtlijnen. Dit als resultaat van het wegencategoriseringsplan dat de raad vorig jaar heeft geaccordeerd. Met name de kruispunten zijn voor fietsers veiliger geworden door oversteekplaatsen te creëren op de aangebrachte middengeleiders. Verder heeft het fietspad een zandkleurig asfalt dat beter in het landschap past.

Vanwege de veranderende waterhuishouding op Texel zijn duikers vervangen en/ of vergroot. Ook zijn kabels en leidingen verzwaard, omgelegd en/of vernieuwd. Een persleiding nabij de Ruigendijk is versneld uitgevoerd. Ook de riolering is vernieuwd waardoor hemel- en rioolwater hier gescheiden worden. Tot slot is teerhoudend asfalt afgevoerd, waar mogelijk is materiaal hergebruikt.

Aannemer Bam Infra is nog enkele weken bezig met afrondende werkzaamheden. Denk aan het aanhelen van bestaande inritten en dammen, plaatsen van borden en de aanleg van voetpaden nabij Akenbuurt en de Ruigendijk.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie gisteren 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30