Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Wensenlijstje AV Texel waarschijnlijk ingewilligd

Politiek

Goed nieuws voor AV Texel. Afgelopen weken lobbyden ze bij de politiek voor een aantal extra wensen die zij hadden voor de renovatie van de atletiekbaan. Een breed gedragen motie neemt al deze wensen mee. Als de motie wordt aangenomen neemt de gemeente bovendien het overgrote deel van de extra kosten op zich, onder meer €53.755,- voor een nieuwe goot .

Op het wensenlijstje van AV Texel prijken  het aanbrengen geheel nieuwe kunststof afvoergoot met afdekker; kunstgras rond de kogelstootsector; In de huidige situatie ligt er natuurgras rond de kogelstootsector en langs de verspringbak. Na het maaien komt er maaisel in de kogelstoot- en verspringbak en kan er maaisel op de baan komen. Tot slot wil de vereniging LED-verlichting: De vereniging wil LED-verlichting rond de baan. 

De baanverlichting is eigendom van de verenigingen. Aanschaf en exploitatie komt daarom voor rekening van de vereniging zelf. Als de motie wordt aangenomen, neemt de gemeente zeventig procent van deze kosten voor haar rekening en moet de vereniging dertig procent zien op te hoesten. In het recente verleden kregen Tennisvereniging Deuce en voetbalvereniging geen subsidie voor de verlichting, net als eerder Texel ‘94 zelf de lichtmasten moest betalen.

De motie “Je kunt het maar één keer goed doen” wordt ingediend door D66, Texel 2010, PvdA Pro Texel, GroenLinks, Texels Belang en Fractie Koot. De kans dat de motie wordt aangenomen in de raadsvergadering vanavond lijkt dan ook vrij groot. De atletiekvereniging heeft in de overleggen over de ontwikkeling van het renovatieplan aangegeven dat zij geen bijdrage kunnen leveren aan de baanrenovatie.

De motie luidt:

Besluit De beslispunten als volgt aan te passen:

1. voor de renovatie van de atletiekbaan een krediet beschikbaar te stellen van € 386.500 plus 53.755 t.b.v. de nieuwe kunststof afvoergoot en het kunstgras rond de kogelstootsector, in totaal dus € 440.255, incl. btw.

2. akkoord te gaan met de begrote SPUK bijdrage van € 68.250. 

3. kennis te nemen van de structurele kapitaalslasten ad € 24.400 plus € 4.120, waarbij rekening is gehouden met de SPUK-bijdrage en de extra investeringen, en te dekken in de Programmabegroting 2022 en verder; 

4. de begrote lasten voor het jaar 2021 ad € 28.134 € 9.507 te dekken uit de Algemene Reserve. 

5. de (eenmalige) kosten ten bedrage van € 21.000 voor het aanbrengen van LED-verlichting rond de baan voor 70% te dekken uit de Algemene Reserve en 30% door de AVT zelf te laten bijdragen (exploitatie en onderhoud is daarna voor rekening van de Atletiek Vereniging Texel).

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 7 uur geleden 8
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30