Afbeelding
Foto: eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sebastiaan Horn in 14 uur om Texel voor het goede doel

Algemeen

Duursporter Sebastiaan Horn (38) staat voor een bijzondere uitdaging. Komende vrijdag wil hij in slechts veertien uur de volledige omtrek van Texel lopen, in totaal zo’n zestig kilometer. Los van de sportieve uitdaging voor zichzelf wil hij opnieuw geld ophalen voor de Damian, de Texelaar uit De Koog die lijdt aan een zeldzame ziekte.

“Nu de Arctic Marathon op Spitsbergen is afgelast zal ik toch andere manieren moeten vinden om mezelf uit te dagen. Dit is een avontuur waar ik al een paar jaar mee loop. Zo vond ik een landkaart van Texel, aangeschaft in 2017. Tijd om nu daad bij het woord te voegen”, vertelt de inwoner van Den Helder. “Een andere reden: Damian, het jongetje waar mijn fundraising op gericht is, woont op Texel. Op deze manier wil ik toch nog wat aandacht vestigen op mijn doel om Damian te helpen en het laatste benodigde bedrag binnen te slepen.”  

Maar waarom gaat de duursporter deze uitdaging niet hardlopend aan? “De wens is inderdaad om het ook een keer hardlopend te doen, maar eerlijk gezegd ben ik daar nu niet fit genoeg voor. Ik zie deze wandeltocht als een soort verkenning van de route die ik later wil gaan hardlopen. En daarnaast; hiken en wandelen is ook een vorm van (duur)sport! Als ik er over nadenk zal dit na #Breaking100 (100,4 km hiken binnen 24 uur) mijn langste afstand te voet ooit worden. Ik wil met deze uitdaging graag aantonen dat wandelen en hiken helemaal niet zo suf is als dat mensen soms denken.”

Hoewel er evenementen zijn van vergelijkbare lengte, verschilt de missie van Sebastiaan toch. “Je hebt de 60 van Texel. Hoewel deze wat afstand betreft nagenoeg gelijk is aan de afstand die ik wil gaan hiken, loopt deze route niet precies om de buitenkant van Texel. Zo blijft het parcours met deze hardloopwedstrijd aan de binnenkant van de Slufter, waar ik buitenom wil.” 

De wandeltocht ‘Om ‘t eiland’ wordt verdeeld over twee dagen, de inwoner van Den Helder wil zich echt op de 14 uur focussen. “Vrijdag 14 mei zal ik met de boot van 06:30 naar Texel varen, waar dus omstreeks 06:50 mijn wandeltocht begint. Bij de veerhaven ga ik rechtsaf en hoop dus voor 21:00 weer via De Hors terug te komen bij de Texelse boot.”

De uitdaging van Sebastiaan is te volgen via zijn Facebookpagina en Instagramaccount.     

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 2 minuten geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 29 minuten geleden
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45