Afbeelding
Foto: Website Pauwels Sauzen Bingoal

Denise Betsema rijdt wegprogramma

Algemeen

Denise Betsema gaat in de aanloop naar het nieuwe veldrijseizoen de komende maanden deelnemen aan een aantal wegwedstrijden. 

Dat is op de website van haar team Pauwels Sauzen-Bingoal bekendgemaakt. De eerste wedstrijd is komende zaterdag 8 mei de GP Eco-Struct, een internationale UCI-wedstrijd in het Belgische Wichelen. 

“Ellen van Loy en Denise Betsema zijn deze zomer tijdelijk ploeggenotes. De vrouwen van Pauwels Sauzen-Bingoal en Vondelmolen-De Ceuster verenigen zich tijdens het wegseizoen. Apart zijn beide damesteams voorlopig net iets te klein om startrecht te verkrijgen in hoger gequoteerde wedstrijden. Door een tijdelijke samenwerking is dat euvel opgelost en kunnen onze dames af en toe op een hoger niveau koersen”, zegt Stijn Van Hout, teammanager bij Vondelmolen-De Ceuster.

Denise’s ploegleider Jürgen Mettepenningen voegt daar aan toe: “Het is voor beide ploegen inderdaad een meerwaarde dat we een volwaardig zomerprogramma kunnen afwerken, al was het voor ons uiteraard wel belangrijk dat we in ons eigen shirt kunnen rijden en met onze eigen omkadering blijven werken.”

De vrouwen van Vondelmolen-De Ceuster koersen deze zomer dus in het shirt van Pauwels Sauzen-Bingoal. Tom de Kort en Stijn van Hout zijn de komende maanden de ploegleiders van dienst. “Na het seizoen gaan we dit project zeker evalueren en bekijken we of we er de volgende zomers een vervolg aan kunnen geven”, besluit Mettepenningen.

Betsema heeft als veldrijdster en oud-mountainbikester geen ervaring in wegwedstrijden op dit niveau ziet de wedstrijden in de eerste plaats als een mooie kans om ervaring op te doen en haar trainingsprogramma en -intensiteit uit te breiden. Naast Betsema bestaat het team uit haar ploeggenotes Fem van Empel, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns. De rensters van Vondelmolen zijn Ellen Van Loy, Suzanne Verhoeven en Julie Brouwers.

Van de wedstrijd van komende zaterdag zullen, als het goed is, vanaf 15:00 uur beelden te zien zijn van het voorstellen en de laatste rondes via de Facebookpagina Reportage VDS 

Voorlopig programma Denise:
8/5: GP Ecostruct-Quality Select Cars
5/6: Dwars door het Hageland
19-20/6: Nationale kampioenschappen
8-11/7: Baloise Ladies Tour

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 30 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1