Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Tessel” op landelijke televisie

Algemeen

“Tessel”, het nummer dat de Texelse formatie Gone to the Beach enige jaren geleden uitbracht is in een nieuw jasje gegoten en wordt het vaste nummer van het RTL 4-programma BBQ Battle! dat vanaf 25 april iedere zondag om 17:00 uur te zien is. Dat is gisteravond bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomst van VVV Texel.

Via een livestream presenteerde VVV Texel onder meer haar nieuwe huisstijl, maar zij had al aangegeven dat er meer nieuws was. Er was al aangekondigd dat er een huisband zou zijn, maar wie dit waren was onbekend. Al snel werd duidelijk waarom voor Gone to the Beach van zanger Kees ‘vlees’ Moormann was gekozen, In het geheim maakten ze een nieuwe, iets kortere versie van het nummer Tessel, inclusief knallende clip geproduceerd door Videolux. Het nummer zal naast de introductie van het programma ook regelmatig op de achtergrond in het nieuwe seizoen van BBQ Battle! terugkomen.

Het nieuwe seizoen van de culinaire show speelt zich volledig af op Texel. Iedere week zal een Texelse chef het opnemen tegen een televisiekok. De jurering is in handen van Jef Schuur van Bij Jef. 

Tijdens de VVV-avond werd ook de nieuwe reclame van VVV Texel gepresenteerd die op landelijke televisie te zien zal zijn. 

Gone to the Beach

Gone to the Beach, voorheen ‘Kees Vlees en the vegetarians’ bracht in 2013 het album Tessel uit. Op die cd stond ook het hierboven genoemde nummer. Dat ze zeven jaar later landelijk zouden gaan, hadden de bandleden niet zien aankomen. Gitarist Rob de Jong rekent niet op een landelijke doorbraak. “Het moet vooral leuk zijn. We hebben allemaal een fulltime baan. We treden gemiddeld een keer of twintig/ vijfentwintig per jaar op. Als mensen ons live willen zien, moeten ze komende zomer vooral weer naar Texel komen.”

De band bestaat naast Kees en Rob verder uit Marco Paagman (contrabas) en Robbert de Jong (toetsen).

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15