Corrie Setz:
Corrie Setz: Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Corrie Setz benoemd tot rector-bestuurder

Onderwijs

Corrie Setz, sinds 2019 waarnemend rector op OSG de Hogeberg, is per 1 mei officieel rector-bestuurder van de middelbare school. Het nieuws komt niet onverwacht. Setz volgt Marcella Engbrenhof op die zij al verving in de afwezigheid van laatstgenoemde. 

Het besluit werd genomen door de Raad van Toezicht na een positief advies van de medezeggenschapsraad. De Raad van Toezicht vindt het belangrijk om de continuïteit van de ingezette onderwijsverbetering en stabiliteit te waarborgen. “Corrie Setz heeft als waarnemend rectorbestuurder de school op een goede manier in korte tijd door twee grote crisissen geleid. Daarom heeft de Raad van Toezicht het volste vertrouwen in mevrouw Setz en ziet in haar de juiste persoon om de ingeslagen weg van verbetering en stabiliteit te vervolgen”, zegt Rob Limper als voorzitter van de Raad van Toezicht. 

Setz, liefkozend al meer dan eens ‘Koningin Maxima van de OSG’ genoemd kreeg de afgelopen jaren te maken met verschillende uitdagingen op OSG de Hogeberg. Zo beoordeelde in 2019, vlak na de bestuurlijke verzelfstandiging, de onderwijsinspectie de school zwak tot zeer zwak. Een jaar later zorgde het coronavirus ervoor dat de school deels over moesten stappen op online onderwijs. Inmiddels is de kwaliteit van het onderwijs dusdanig verbeterd dat de OSG weer onder regulier toezicht valt bij de inspectie. Daar waar veel scholen in het voortgezet onderwijs hooguit één of twee dagen in de week fysiek onderwijs aan kunnen bieden tijdens corona, is OSG De Hogeberg in staat alle leerlingen weer dagelijks op school veilig les te geven. Ook zijn er verschillende onderwijsinitiatieven opgepakt met Texelse ondernemers, organisaties, de scholen in de Kop van Noord-Holland en het ROC dankzij nieuwe, intensieve samenwerkingen. De school kwam veelvuldig op een positieve manier in de media. En nog belangrijker, de sfeer op school zit er weer goed in. 

Uit verschillende enquêtes blijkt dat het waarnemend bestuur het vertrouwen geniet van ouders en medewerkers. De Raad van Toezicht ziet hierin de rol van Corrie Setz als constante factor. Vandaar dat de Raad van Toezicht van oordeel is dat mevrouw Setz de juiste persoon is om de goede koers van de school voort te zetten.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 1 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 3 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 22 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10