De positie van veerboot Norman Atlantic, met daar omheen reddingvaartuigen.
De positie van veerboot Norman Atlantic, met daar omheen reddingvaartuigen. Bron: Marine Traffic
Update

Texelaars aan boord van brandende veerboot

Divers

Onder de passagiers van de veerboot Norman Atlantic die onderweg van Griekenland naar Italië in brand vloog bevinden zich twee Texelaars, Willem en Monika Boon, van de Bakkenplaats tussen Den Hoorn en Den Burg. Volgens de laatste berichten zou Monika van boord zijn. Meerdere nieuwssites melden dat alle passagiers van boord zijn. Berichten spreken elkaar tegen. Uit andere bron wordt gemeld dat Monika in het ziekenhuis ligt en dat Willem nog aan boord zou zijn. 

Willem woonde vroeger tegen de duinen aan het einde van de Vuurtorenweg. Zijn oma werd beroemd als redder van veel Georgiërs. Na verkoop van zijn onderneming kocht Willem, die accountant is, samen met zijn vrouw Monika, een (tweede) huis in Griekenland, waar hij sindsdien regelmatig vertoeft. Wat ooit als bittere noodzaak begon, namelijk de aankoop van een LandCruiser om via de slecht begaanbare wegen zijn huis te kunnen bereiken, groeide uit tot een hobby. Willem en Monika gingen op zoek naar allerlei mooie plekjes op de Pelopónnisos, die vaak alleen maar via landbouwweggetjes of soms alleen maar te voet bereikbaar waren. Dit leidde er tot de oprichting van PelopsTravel, waarmee ze offroad trips over het eiland organiseren. 

Na een verblijf op Pelopónissos waren ze onderweg naar Texel, toen de veerboot waarop ze voeren met aan boord 470 passagiers zondag in brand vloog. Het vuur ontstond op het autodek. Er kwam een grootscheepse reddingactie op gang, maar door slecht weer, hoge golven en duisternis verloopt die moeizaam. Volgens berichten is nu ruim de helft van de opvarenden van boord. De reddingsactie is de hele nacht doorgegaan. Opvarenden werden met helikopters van boord gehaald en naar andere boten in de buurt gebracht. Anderen werden rechtstreeks naar het ziekenhuis, gebracht omdat ze gewond of onderkoeld waren. Vrouwen zouden als eerste van boord zijn gehaald, waaruit wordt afgeleid dat Monika inmiddels ook van boord is. Tot dusver is geen rechtstreeks contact geweest met de Texelaars aan boord, hun dochter in Griekenland meldde aan de mensen die op het huis op Texel passen dat ze aan boord zitten.  

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 4 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen gisteren
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30