Afbeelding

Nieuwe piloot voor Klaassen

Divers

Paralympisch wielrenster Larissa Klaassen (20) heeft in Haliegh Dolman (19) eindelijk een nieuwe piloot gevonden. Ze is afkomstig uit de Olympische baansprinttalentenselectie. Dinsdag stapte het duo voor het eerst samen op de fiets. De eerste meters waren veelbelovend.

'We waren beiden zenuwachtig, we kenden elkaar nog helemaal niet. Maar het klikte gelijk, vanaf het begin super gezellig en wat heeft ze een talent! Ze stapt zomaar voorop de tandem en na drie rondjes al strak op zwart (onderste lijn op de baan red.) om nog geen 10 rondjes later op blauw te rijden (bovenste lijn red.), zonder problemen! Zwaarder verzet erop en we vlogen het laatste rondje door de baan. Afgesproken was om op 80 procent te rijden, maar zo gedreven als we beiden waren werd dit toch net even iets meer Voelde echt top! Alsof we al tijden samen reden', vertelt Klaassen. De Texelse was op zoek naar een nieuwe partner nadat ze brak met Paralympisch kampioene Kim van Dijk. Na een maandenlange zoektocht kan het vizier nu weer volledig gericht worden op dat ene doel: een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. 'We gaan proberen om eind deze maand al mee te doen aan het Nederlands kampioenschap op de baan waar we sowieso de 1 kilometer tijdrit willen rijden.' Nu Klaassen weer een partner heeft, kan ze op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

'Dat maakt het voor bedrijven tastbaarder en dus interessanter om er in te stappen', vertelt Klaassen die zelf al tweemaal Nederlands kampioene werd. Ook haar nieuwe partner sleepte al de nodige nationale titels in de wacht, zij het op het individuele vlak. 'We rijden nu nog op een leenfiets van de bond. Een tandemracefiets op maat kost zeker €10.000,-. Daar hebben we sponsoren voor nodig.' 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3