Paul van Dijk en Frist Langeveld eerder dit jaar met de eerste wrakhout van het seizoen.
Paul van Dijk en Frist Langeveld eerder dit jaar met de eerste wrakhout van het seizoen.

Wrakhout lekkerste huisbier van Nederland

Divers

'Wrakhout' van Talk of the Town in De Koog is verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2014, een wedstrijd van het horecavakblad Entree. Wrakhout won in de categorie lichte bieren.

Alle horecazaken in Nederland konden in 2014 weer hun huisbier aanmelden voor de jaarlijkse Entree-wedstrijd Lekkerste Huisbier van Nederland. Er werden twee keer zoveel huisbieren ingezonden als in 2013. En begin november was het dan zover: de jury proefde en keurde alle inzendingen blind. Een zware, serieuze taak voor het vierkoppige panel, bestaande uit vier zeer ervaren en kundige proevers. Theo Flissebaalje (PINT-redacteur), Henri Reuchlin (Bierburo, voorzitter EBCU), Fiona de Lange (Bierblogger.nl, De Nationale Bierbank) en Doinja Karmelk van gespecialiseerd Proeflokaal De Drie Dorstige Herten in Utrecht. Toen alle eindcijfers voor de lichte bieren (tot 6,5% procent) bekend waren, tekende zich in deze categorie een duidelijke winnaar af: Wrakhout. Vorig jaar eindigde het bier nog als derde en mag een opvallende winnaar genoemd worden. Want een rauchbier met dus uitgesproken smaak, lijkt toch niet echt een logische keuze voor een huisbier.

De jury vindt het echter het lekkerste bier en prijst de moed van de ondernemer. Het bier, dat op fles werd geleverd, kreeg een gemiddelde 8. Enkele opmerkingen van de jury: 'Zeer uitgesproken smaak, goed gebrouwen bier voor gevorderden. Prachtige gerookte, vlezige smaak. Krijg je echt lekkere trek van! Schitterend. Lef om dit te kiezen. Niet voor weifelaars. Prettig bier, lekker doordrinkbaar, misschien iets zoet.'

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 9 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 14 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1