Een mooi gevecht tussen Ruben Duinker (links) en Joren Bakker (rechts) met een speler van De Blokkers. (Foto Willem Sangers)
Een mooi gevecht tussen Ruben Duinker (links) en Joren Bakker (rechts) met een speler van De Blokkers. (Foto Willem Sangers)

De Koog als derde winterstop in

Divers

De Koog heeft zondag uit met 0-2 gewonnen van DWB in De Weere. De Kogers gaan daardoor als derde in de vijfde klasse de winterstop in.

De Koog ging er meteen in de eerste helft vol tegenaan en dat leidde tot doelpunten van Leon Zijm en Robin Schoo. In de tweede helft werd de winst niet meer uit handen gegeven.
 
Het veld in De Weere was ondanks de regen van afgelopen weekend redelijk te bespelen. Dat gold niet voor het veld van Texel'94 dat zondag De Blokkers uit Blokker ontving. Het veld was 's morgens nog goedgekeurd, maar tijdens de wedstrijd 's middags waren er veel glijpartijen op het natte gras.
 
Texel'94 kende niet de meest gelukkige wedstrijd. Het miste in de eerste helft een strafschop, miste door het slechte veld een kans voor open doel en raakte vóór de rust ook nog eens Bart de Lugt kwijt. Zijn doorglijden op het veld werd door de scheidsrechter als een tackle op de tegenstander beoordeeld, waarna de rode kaart werd getrokken. De scheids was overigens, tot ongenoegen van beide partijen, erg scheutig met zijn kaarten. De Blokkers wisten één keer te scoren en dat was meteen de eindstand.
 
De wedstrijd Hollandia T in Tuitjenhorn tegen ZDH uit Den Hoorn werd na de eerste helft gestaakt vanwege het door de regen spekglad geworden veld. ZDH stond op dat moment met 3-0 achter. Het is nu aan de KNVB om te bepalen hoe de wedstrijd verder moet worden afgerond.
 
De spelers van het G-team van Texel'94 hadden een bijzonder weekend. Zaterdag wonnen zij met 11-3 van HOSV en zondag was het team te gast bij PEC Zwolle tegen ADO Den Haag. De Texelaars mochten de wedstrijd bijwonen vanuit een skybox.
 

 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 5 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45