Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

‘Mini-docu’ Museum Kaap Skil te zien via MuseumTV

Algemeen

Een kijkje nemen in het dichte Museum Kaap Skil is vanaf nu mogelijk dankzij MuseumTV. Op dit video-platform is een minidocumentaire van het Texelse museum te zien. Zo komt het verhaal van Texel, als het middelpunt van de wereldzeeën, online tot leven.

Op museumtv.nl staan korte documentaires van Nederlandse musea. Ook de circa 5 minuten durende mini-docu van Museum Kaap Skil is hier te bekijken. In de film neemt artistiek directeur Corina Hordijk het publiek mee langs de tentoonstellingen en het openluchtmuseum en vertelt onder andere over molen De Traanroeier en de vissershuisjes.

Speciaal voor de opnames waren smid Cor Rood en molenaar Hans Smallenbroek naar het museum gekomen om hun ambacht uit te oefenen. Ook zij zijn te zien in de film, net als conservator Alec Ewing. Alec vertelt over de Reede van Texel, een cruciaal handelsknooppunt voor de kust van Texel. Wat daarvan nog aan tastbaar bewijs is overgebleven, laat hij zien aan de hand van vondsten uit scheepswrakken in de tentoonstelling ‘Archeologie onder Water’.

MuseumTV maakt korte documentaires over Nederlandse musea, met als doel een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen. De mini-docu van onder andere Museum Kaap Skil is tot stand gekomen dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Afbeelding
Onderhoud reservaat Zandkuil Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Dansvoorstelling Artex in Evenementenhal Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Techniek in een mooi kader Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
'Het Atelier - Portret van Hella' Cultuur 16 uur geleden 1
Afbeelding
Pupillentoernooi reclame voor het jeugdvoetbal Algemeen 27 mrt., 14:50 2
Afbeelding
Online lezing over het paasverhaal in de kunst Algemeen 27 mrt., 14:05
Afbeelding
ZDH houdt schade beperkt tegen VZV Algemeen 27 mrt., 11:25
Afbeelding
Texelse Korendag in Oosterend een succes Algemeen 27 mrt., 10:30 1