Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Robert Bakker loopt voor KiKa

Sport

Robert Bakker uit Den Burg doet zaterdag 27 maart mee met de Last men Standing, Orango run. Dit is een evenement waarbij je elk uur 6.7kilometer moet afleggen. Zoals de naam doet vermoeden gaat het event door totdat er slechts één deelnemer over is. met de loop wordt geldt ingezameld voor KiKa. Robert hoopt zoveel mogelijk geld op te halen door donaties

Sinds corona is uitgebroken zijn er al heel veel dingen die geen doorgang hebben kunnen vinden. Gelukkig zijn er ook veel mensen die creatief genoeg zijn om toch op een of andere manier dingen te organiseren. Zo is er 27 maart een hardloopevenement dat wel doorgang heeft gevonden: de ‘Last men standing Orango run’. “Deze loop op een eigen uitgezette route heeft alleen een start en geen eindpunt. Het eindpunt is er op het moment dat jij stopt met lopen. Of dat je te laat bent om het volgende uur te starten. Het gaat als volgt: De starttijd is om 05.00 uur in de morgen. Het is de bedoeling dat je op elk uur start. En in elk uur een afstand volbrengt van 6.7 kilometer. Kun je niet meer starten op het hele uur omdat je niet de 6.7 kilometer hebt volbracht, of omdat je gewoon te moe bent om het volgende uur te starten dan stopt voor jou de race. Het gaat er dus niet om hoe hard je loopt, het gaat erom dat je elk uur die 6.7km volbrengt. Het evenement stopt als iedereen gestopt is met lopen”, legt Robert uit,

6,7 kilometer

De afstand van het parcours is niet voor niets gekozen, in 24 uur lopen de deelnemers namelijk 100 mijl (24 x 4,1667 mijl). 4,1667 mijl is (afgerond) 6,7 km… dus hier komt de 6,7 km vandaan. 

Het was eerst de bedoeling dat de loop op 27maart door zou gaan tot 0.00uur ’s nachts maar helaas is dat in Nederland niet mogelijk vanwege de geldende avondklok. Dat betekent dat de maximale afstand die volbracht kan worden 107.2km zal zijn. De opbrengst van de loop zal gaan naar Kika. Doneren kan via de volgende website:

https://www.whydonate.nl/fundraising/orango-run-haarlem-voor-kika/nl

“Het doel is om de volledige afstand te volbrengen. De route die ik ga lopen zal starten vanaf de Korfbaeck, vervolgens over de Hallerweg via het grindpad naar het Doolhof rechtsaf naar de schansweg, linksaf Zuidhaffel naar de Pontweg daar rechtsaf, vervolgens via het grindpad naar de Leemkuil, daar linksaf en rechtsaf naar de Haffelderweg, Via de Emmalaan, Bernhardlaan, Wilsterstraat, Sluyscoog, rechtsaf Duykerdam en dan weer rechtsaf naar de Korfbaeck. Voor de liefhebber is het mogelijk om mee te lopen of te fietsen, of natuurlijk om aan te moedigen.” 

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 11 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 13 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5