Ongeveer 75 mensen hebben in de nacht van zaterdag op zondag meegedaan aan de derde Wintertijd Challenge Texel. De deelnemers liepen of fietsten 10 of 16 kilometer van café De Slock naar camping De Bremakker.
Ongeveer 75 mensen hebben in de nacht van zaterdag op zondag meegedaan aan de derde Wintertijd Challenge Texel. De deelnemers liepen of fietsten 10 of 16 kilometer van café De Slock naar camping De Bremakker.

De Texelse week in een notendop

Divers

Wat gebeurde er afgelopen week op Texel? Een kort beeldoverzicht! Meer nieuws leest u in de Texelse Courant.

Een schokkende mishandeling vindt zaterdagnacht plaats in de Dorpsstraat in De Koog. Getuigen van het incident (zie berichten eerder deze week) kunnen zich nog steeds melden bij de politie. 


Aan de Duykerdam in Den Burg is dinsdag de sloop begonnen van de boet die daar nog tussen de huizen stond. De boet wordt in opdracht van de Stichting Skéép & Lantskap herbouwd bij Wezenspyk aan de Hoornderweg om onderdeel te worden van een een nieuw openluchtmuseum over de schapenteelt op Texel.


Medewerkers van Ecomare vinden dinsdag tijdens een personeelsuitje van de educatieve dienst op de zuidpunt van de Hors een dode kogelvis. Dat was een verrassing, omdat kogelvissen normaliter alleen voorkomen in de tropische en subtropische oostelijke Atlantische Oceaan. Hoe het dier op Texel terecht kwam, is onduidelijk. Volgens de literatuur is de kogelvis (Lagocephalus lagocephalus) nog niet eerder in het Noordzeegebied gevonden.


De Smulpot heeft het gezelligste terras van Nederland en daar komen ze achter. Facebook en Twitter ontploffen en diverse mensen brengen bloemen. Morgen vanaf 15.00 uur is iedereen welkom om het te komen vieren. Op de foto Bernice Sluijter, Josh van den Berg en Lisette Land: het succesvolle team van De Smulpot.


Logistiek dienstverlener AB Texel is voornemens om Butter Group over te nemen. Beide bedrijven hebben deze intentie vastgelegd in een voorlopig besluit. AB Texel en Butter Group gebruiken de komende maanden om zorgvuldig de haalbaarheid van de overname nader te onderzoeken. De verwachting is dat de resultaten hiervan begin 2015 bekend zijn. 


De brand die maandag woedt aan de Thijsselaan in Den Burg is vermoedelijk het gevolg van brandstichting. Dit maakte de politie donderdag bekend.

Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 23 minuten geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 19 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 22 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 22 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8