De Kern opgenomen in Lekker 2015
DiversRestaurant De Kern van Mark Eelman is opgenomen in de Top 500 van de Lekker 2015.
De restaurantgids is lovend over de combinatie van Texelse producten en de Italiaanse keuken in het restaurant aan de Gravenstraat in Den Burg. Een huisgebakken focaccia nodigt de keurmeesters van de Lekker bijvoorbeeld bijna uit nog een bord te bestellen.
Over een 'precies goed gebakken griet met artisjok, gesmoorde venkel en een schuimige vissaus' zijn ze eveneens lovend. Dat De Kern uit eigen beweging een kan met water op tafel zet en niet in rekening brengt, wordt gewaardeerd evenals als de rekening die na afloop wordt gepresenteerd.
Andere Texelse bedrijven in de Lekker 2015 zijn Rebecca in De Waal en Bij Jef in Den Hoorn. De culinaire verwennerij van Jef Schuur en Nadine Mögling stijgt van de 63ste naar de 56ste plaats en is daarmee een van de grootste stijgers in de Top 100. Het restaurant van Michel Arends wordt geprezen om de liefde voor het vak en het vakmanschap. Een extra pluim is er van de keurmeesters voor gastheer Sebastiaan Landaal van Rebecca. 'Wat heeft die man het gastheerschap in zijn vingers.'