Chauffeur Martin Boezerooij bij de verlengde limousine met een lengte van liefst acht meter.
Chauffeur Martin Boezerooij bij de verlengde limousine met een lengte van liefst acht meter. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Toeren als miljonair in verlengde limousine

Algemeen

Een opvallende verschijning op de Texelse wegen. De witte limousine van liefst acht meter lang, voorzien van alle denkbare luxe en comfort en met plaats voor zeven personen.

Geen alledaagse beleving, een ritje over het eiland in deze “stretched limo”, zoals dit type auto wordt genoemd. Decadentie, ooit voorbehouden aan de spreekwoordelijke film- en popsterren, miljonairs, maffiabazen en anderen in de denkbeeldige “Amerikaanse droom”. Achter getint glas lieten ze zich al nippend aan een glas champagne en al dan niet in gezelschap van escortgirls of gigolo’s langs wolkenkrabbers, nachtclubs en gokpaleizen rondrijden.

Deze verlengde Lincoln van zo’n 3,5 ton zwaar met een 4,6 liter motor, komt ook uit de Verenigde Staten, waar hij is gebouwd. Om daarna te verhuizen naar België en sinds kort dus op Texel.

Het rijden in deze “stretched limo” vergt bijzondere stuurmanskunst. In goede handen bij chauffeur en eigenaar Martin Boezerooij, voormalig rijsschoolhouder in Wolvega (Friesland) die vorig jaar op Texel is neergestreken.

“Al op mijn 19e had ik de rijschool overgenomen van mijn ouders. Ik leidde mensen op voor het auto-, motor-, bromfiets- of aanhangerrijbewijs. Erg leuk altijd, maar na 38 jaar was ik wel klaar met dat werk. Mijn zoon Demy en vriendin Stijntje hebben in De Koog restaurant Het Plein. Ik heb hen vorig jaar een poosje geholpen, de horeca bleek echter toch niet mijn ding te zijn maar met mensen omgaan is wel mijn passie, wat nu?

Ik wilde wel iets bijzonders, iets exclusiefs. Ik dacht: wat ik hier mis, is een limousine. Maar dan een echte. Ik ben op zoek gegaan. Via een veiling kon ik deze op de kop tikken. Met een wijnkoeler, een koffiebar, een stereo, intercom en airco. Alles er op en er aan.

Boezerooij wil de limousine inzetten als taxi, dagtrips over het eiland en andere bijzondere gelegenheden. Uitvalsbasis is zijn garage op bedrijventerrein Nollekoog in De Koog.

“Om er wat bekendheid aan te geven bood ik op de Texelse veilingsite een wintertour aan over Texel. De dochters van Willem en Tineke Jongejan wonnen die. “Het is niet voor ons, maar voor onze ouders”, zeiden ze. Het was een verrassing. Toen ik voor kwam rijden, vroeg Willem: “Wat is hier de bedoeling van?” Ik heb ze tweeëneenhalf uur rondgereden over het eiland, naar o.a. Willem’s oude werk en Tineke’s geboortehuis. Ze vonden het geweldig. Mensen kunnen tegenwoordig niet zoveel en in deze limo zit je helemaal coronaproof. Voor mij was het trouwens ook leuk, want ze vertelden mij veel dingen over het eiland die ik nog niet wist. Heel leerzaam. “Dit zouden meer mensen moeten doen”, zeiden ze na afloop.”

Lezersactie

Zo ontstond het idee om er in samenwerking met de Texelse Courant een lezersactie aan te koppelen. Voor een speciale prijs van € 50,- kunnen Texelaars op leeftijd ( max. 2 personen ) in de limousine een rondrit van ruim een uur over het eiland maken inclusief een bakkie koffie/thee of een kop warme chocolademelk met slagroom en iets lekkers natuurlijk.

Geheel coronaproof, want de ruimte tussen de passagiers en de chauffeur kan dicht.

Meer informatie op www.limotaxitexel.nl, tel. 06 30 592 603.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 16 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30