Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuw kinderboek Marianne Witte

Algemeen

Dit jaar viert Marianne Witte haar 25 jarig jubileum als kinderboekenschrijfster. En hoe kan dat beter dan met een nieuw boek. 

Deze week verschijnt het prentenboek ‘Nina en de baby’ bij uitgeverij De Vier Windstreken. De illustraties zijn van Iris Deppe. Iris is opgegroeid op Texel en is na haar studie professioneel illustrator geworden. Zij illustreerde o.a. het landelijk bekende Prentenboek van het Jaar 2016: ‘We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huibers. In dat jaar nodigde de Texelse bibliotheek Iris uit om voor kleuters op te treden en zo leerde Marianne, destijds werkzaam in de bieb, haar kennen. 

Toen het manuscript van Nina en de baby werd goedgekeurd en uitgever Bob Markus de schrijfster vroeg of ze al een illustrator in haar hoofd had, stelde ze Iris voor. Deze samenwerking leverde een prentenboek op met kleurrijke en moderne illustraties, vol grappige details. 

Het verhaal gaat over Nina, ze kan elk moment een babybroertje of zusje krijgen, maar eigenlijk wil ze liever een konijntje. Alles verandert als ze Maxi tegenkomt. Kleuters kunnen zich in dit verhaal herkennen als er gezinsuitbreiding op komst is. 

Het boek kost € 14.95 en is overal verkrijgbaar, maar aanschaf bij de lokale boekhandel is in deze tijd sympathiek. Vanwege de coronamaatregelen is er niet veel mogelijk, maar om toch een feestelijk tintje te geven aan de geboorte van dit nieuwe boek doet Marianne een oproep. Is er een Texelse baby die Nina heet? De ouders van deze eilandse Nina kunnen zich melden bij de schrijfster. De eerste krijgt dan een gesigneerd exemplaar cadeau. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2