Afbeelding

Celstraf en boete voor Texelaar

Algemeen

De politierechter in Alkmaar heeft vrijdag een 21-jarige man uit Den Burg bij verstek veroordeeld tot 120 dagen celstraf en een boete van 600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. De straf was nagenoeg conform de eis van de officier van justitie.

Volgens de politierechter is onomstotelijk bewezen dat de Texelaar op 27 april dit jaar betrokken was bij een schermutseling in De Koog, waarbij hij rake klappen uitdeelde aan een man. Tijdens het uitgaansgeweld zou de man uit Den Burg ook een meisje hebben mishandeld, maar daarvoor is uiteindelijk geen bewijs gevonden. Van deze aanklacht werd hij vrijgesproken.

Voor de mishandeling vroeg de officier van justitie een onvoorwaardelijke geldboete van 600 euro op te leggen. Omdat de Texelaar weliswaar al een redelijk omvangrijk strafblad heeft maar niet eerder werd aangeklaagd voor geweldpleging, besloot de politierechter de helft van de boete voorwaardelijk op te leggen. 'Een waarschuwing voor meneer dat hij nogmaals mag betalen als hij binnen twee jaar opnieuw over de schreef gaat', aldus de rechter.

Een 26-jarige man uit Heerhugowaard tegen wie begin deze maand 8 maanden cel was geëist vanwege buitensporig uitgaansgeweld in De Koog, wordt op last van de rechtbank in Alkmaar voor psychiatrisch onderzoek opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dit bepaalde de rechtbank vrijdag bij tussenvonnis.

In het tussenvonnis stelde de rechtbank vrijdag dat het gezien van de aard en de ernst van zijn gedragingen 'noodzakelijk is om aanvullend onderzoek te doen naar de geestvermogens van de man'. Het onderzoek in de forensisch-psychiatrische observatiekliniek moet uitwijzen of er verband bestaat tussen zijn persoonlijkheid en de gedragingen waarvan hij wordt beschuldigd. De Heerhugowaarder ging eind april helemaal door het lint tijdens een avondje stappen in De Koog. Hij mishandelde letterlijk vanuit het niets een vrouw zodanig dat zij nu, maanden later, nog altijd niet kan werken. Ze is het gevoel in de linkerkant van haar gezicht kwijt, heeft nekklachten, concentratieproblemen en heeft naar eigen zeggen haar leven en emoties niet meer onder controle.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 20 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30