Impressie van de nieuw te bouwen koopwoningen in De Tuunen.
Impressie van de nieuw te bouwen koopwoningen in De Tuunen. Foto: KRKTR

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inschrijving ‘t Erf van Burg gaat van start

Zakelijk

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar op 4 februari om 15.00 uur begint de inschrijving voor de zeventien duurzame woningen van ‘‘t Erf van Burg’ in Buurtskap de Tuunen. De bouw moet nog dit jaar beginnen, zodat de woningen volgend jaar kunnen worden opgeleverd.

“Er is veel belangstelling, in totaal hebben tot nu toe rond de driehonderd mensen interesse getoond. Mensen die zich daadwerkelijk willen inschrijven, kunnen de interesse kenbaar maken door zich aan te melden via heterfvanburg.nl/aanmelden”, vertelt Ronald Schaap van projectontwikkelaar KRKTR. De prijzen van de woningen variëren tussen de €425.000,- (woonoppervlakte: 132 m2, 5 kamers - 3 slaapkamers) en €595.000,- (Woonoppervlakte: 170 m2, 5 kamers - 3 slaapkamers).


KRKTR

In de afgelopen periode was er regelmatig kritiek op de prijs van de woningen. “Het is duidelijk dat dit niet het goedkopere segment is, dat was ook niet onze opdracht. De woningen die gebouwd gaan worden hebben echter een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo zijn de woningen uiteraard gasloos en energieleverend. De netto maandlasten zijn hierdoor lager. Daarnaast is de hypotheekrente historisch laag wat de betaalbaarheid ten goede komt. “, vervolgt Ronald.

Gemotiveerde mensen


KRKTR

Door het - voor Texel - relatief nieuwe woonconcept kiezen mensen bewust voor deze manier van wonen, waarbij men een grote gedeelde tuin heeft met daarnaast wel eigen ruimte. De woningen vallen niet onder de zogenoemde huisvestingsverordening, waardoor zowel Texelaars en mensen van de overkant zich op de woningen kunnen inschrijven. “Ik begrijp het sentiment goed. Toen dit project begon te lopen, was die verordening er nog niet. Wat ik belangrijk vind om te melden is dat de mensen doordat ze bewust kiezen voor de manier van wonen, ook heel gemotiveerd en betrokken zijn. We hebben uit diverse leeftijdsgroepen interesse, van gezinnen met jonge kinderen tot mensen die tegen de pensioenleeftijd aanzitten Texelaars en mensen van het vasteland.”

Professionele begeleiding


KRKTR

“In ’t Erf van Burg koop je geen standaard kavel, maar ben je eigenaar van een woonlandschap. Dat biedt kansen voor allerlei slimme, groene en leuke voorzieningen rondom het huis die je in een reguliere privétuin simpelweg niet kwijt kunt.” Maar hoe ziet zo’n tuin er dan uit? Wat als de buren heel iets anders willen dan jij? “Zodra de woningen zijn verkocht gaan we de bewoners hierbij helpen, ook op juridisch vlak. De bewoners zullen onder professionele begeleiding in een aantal leuke en inspirerende sessies met elkaar de inrichting van de tuin bepalen. Alle bewoners van ‘t Erf van Burg zijn samen eigenaar van de landschapstuin. Je beheert het woonlandschap dus samen met je buren. Het gebied er omheen wordt beheerd.”

Eigentijds Texels


KRKTR

“Op ‘t Erf van Burg komen zeventien karakteristieke koopwoningen, verdeeld over vijf gebouwen. De woningen zijn van een hoog staaltje architectuur. De vorm van de gebouwen is geïnspireerd op traditionele Texelse gebouwtypologieën, maar dan op een eigentijdse manier”, valt te lezen op de website heterfvanburg.nl. “Dat is ook echt zo! Het worden prachtige woningen en in overleg is nog veel mogelijk zoals een levensloopbestendig woonprogramma met een slaap- en badkamer beneden”, besluit Ronald.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 28 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2