Het keerpunt in de wedstrijd voor Denise Betsema. Na deze val zou zij de aansluiting met de kop verliezen.
Het keerpunt in de wedstrijd voor Denise Betsema. Na deze val zou zij de aansluiting met de kop verliezen. Foto: Eurosport

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Geen podium voor Denise Betsema in Overijse

Algemeen

Bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Belgische Overijse is Denise Betsema er niet in geslaagd om het podium te halen. Ze eindigde als vijfde achter winnares Ceylin Del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Manon Bakker en de Amerikaanse Clara Honsinger.

Bij de start was het verrassend Marianne Vos die de leiding nam en een gedeelte van de eerste ronde het tempo bepaalde. Na die snelle start zou Vos terugvallen en uiteindelijk als tiende over de finishlijn fietsen. De eerste drie ronden was het aan kop voortdurend stuivertje wisselen tussen Brand, Alvarado en Betsema. Het was duidelijk dat Alvarado de beste was tijdens de glibberige, technische afdalingen en dat Brand tijdens de looppassages boven de concurrentie uit stak. Betsema wist steeds de schade te beperken en kon in de gedeeltes die bergop gingen aan de anderen haar wil opleggen. Uiteindelijk werd in de vierde van vijf rondes één zo’n glibberige afdaling Betsema fataal. Ze werd daar na een val gepasseerd door Alvarado, Brand en de sterk opgekomen Manon Bakker. Waar Betsema gisteren in Hamme nog knap terug kon komen na een val lukte het haar nu niet meer om de drie koplopers te achterhalen en werd daarna ook nog door Honsinger gepasseerd. Achteraf zou blijken dat de val in Hamme een dag eerder haar daarbij parten speelde. ‘s Avonds schreef Denise op haar Instagram account: “Na mijn val in Hamme blij om vandaag vijfde te worden en derde in het UCI Worldcup eindklassement. Vandaag last gehad van mijn knie, maar ontzettend blij met de vorm!

Door haar overwinning nam Ceylin Alvarado de tweede plek over in de eindstand van de Werldbeker, Betsema is daar in als derde geëindigd. Lucinda Brand was door beiden al niet meer te achterhalen vandaag en is de eindwinnares van de Wereldbekercyclus van dit seizoen.

De volgende wedstrijd is het WK, dat volgende week zaterdag 30 januari wordt gereden in Oostende. 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 12 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30