Aan de randen van het Zilvermeer in Mol vochten Betsema en Brand mooie duels uit.
Aan de randen van het Zilvermeer in Mol vochten Betsema en Brand mooie duels uit. Foto: Telenet/ Playtime

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Tweede plaats voor Denise in Mol

Algemeen

In het Belgische Mol vond vandaag een spannend duel plaats, in het witte zand van de plaatselijke recreatieplas ‘Zilvermeer’, tussen de twee favorieten voor de zege Denise Betsema en Lucinda Brand. In de slotfase toonde Brand zich net iets sterker en wist ze de zege voor zich op te eisen.

Direct vanaf de start nam Betsema het initiatief zoals we dat inmiddels van haar gewend zijn. Aanvankelijk gevolgd door de Britse Anna Kay maar die moest al snel lossen omdat ze het tempo van Betsema niet kon volgen. Gedurende de eerste ronde konden alleen Manon Bakker en Lucinda Brand het wiel van Denise houden zodat ‘de drie B’s’ even het leidende trio waren. Na versnellingen van afwisselend Brand en Betsema moest ook Bakker lossen en was het al snel duidelijk dat het voor de overwinning tussen Brand en Betsema zou gaan.
Vanuit de achterhoede kon Marianne Vos nog knap naderen tot op 10 seconden maar na een fout in een afdaling en opnieuw een versnelling van Betsema liep die achterstand weer op.
In de voorlaatste ronde probeerde Betsema weg te komen maar Brand liet haar niet gaan en wist zoals gezegd in de laatste halve ronde de overwinning veilig te stellen.

Na afloop voor de camera toonde Betsema zich tevreden met de tweede plek en haar vorm op dit moment: ‘Ik voelde me vandaag net niet helemaal top, wellicht door een zware trainingsweek die ik achter de rug heb in voorbereiding op het WK”. Dat vindt over twee weken plaats, op zaterdag 30 januari in Oostende. Alle rensters zijn daarvoor op dit moment volop in voorbereiding. Onder andere regerend wereldkampioen Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst doen dat momenteel in het buitenland en kwamen om die reden niet In Mol aan de start.

Volgend weekend komt Betsema ook nog twee keer in actie, zowel op zaterdag 23 als zondag 24 januari.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 2 uur geleden 6
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen gisteren
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30