Anita Schiphorst en Wil de Wolf.
Anita Schiphorst en Wil de Wolf. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Meiden voor Staal schieten vriendin te hulp

Algemeen

Onder de titel ‘Een nieuw STAALmobiel voor Sabien’ zijn ‘De meiden voor Staal’ een inzamelingsactie begonnen om een nieuwe auto bij elkaar te krijgen voor Sabien Bosman.

Sabien was vorige week betrokken bij een ernstig ongeval op kruising Pontweg/ Keesomlaan/ Westerweg. Wonder boven wonder bleven zij en haar hond grotendeels ongedeerd, de auto is total loss. “Wij kennen Sabien van de groep die dagelijks zwemt in de Noordzee bij paal 9, zij deed dat ook een tijd en we komen haar vaak tegen als ze gaat wandelen met de hond. Het is zo’n fijn en hard werkend mens. Ze woont hier pas een paar jaar, maar ze brengt de Texelse producten zo mooi onder de aandacht met haar diners. Met de coronacrisis was het voor haar - net als voor veel andere ondernemers - al een zware tijd, maar door dit ongeluk heeft ze nu ook geen auto meer. Toen wij hoorden dat het om haar ging, hebben we direct de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat we konden doen. Daarnaast is het in deze tijd ook wel weer eens fijn om gewoon iets positiefs te kunnen doen”, vertelt Wil de Wolf, samen met Anita Schiphorst initiatiefneemster.

“Wat ons betreft heeft Sabien nog aan het einde van deze maand weer een nieuwe auto. Dat verdient ze”, vult Anita aan. Uiteraard brachten de dames Sabien wel op de hoogte van hun initiatief en die wilde meteen iets terugdoen, de eigenaresse van Staal Catering is niet iemand die haar handje ophoudt. Wie €20 doneert ontvangt een virtuele knuffel en een flesje Texelse olie, wie €50 d0neert een verrassingstas met Texelse (zelfgemaakte) producten, bij €100 een rijk gevulde borrelplank voor twee personen of een verrassingstas plus het boek: de Smaak van Texel van Annette van Ruitenburg en bij €250 een 4-gangen diner bij thuis op Texel, voor 2 tot 4 personen.

“Er reageren al heel veel mensen en de meeste doneren, zonder dat ze er iets voor terug willen. Daar word ik heel vrolijk van”, besluit Wil.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 10 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30