Co de Wit (L) debuteert in Rally Parijs-Dakar
Co de Wit (L) debuteert in Rally Parijs-Dakar Foto: Team Dust Warriors

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Navigator met Texelse roots in Parijs-Dakar

Algemeen

In de Rally Parijs-Dakar die op dit moment plaatsvindt is met Co de Wit (25) uit Kolhorn een stukje Texelse inbreng aanwezig. Co is een zoon van Leon de Wit en Alice Visser en vernoemd naar zijn beide opa’s Cor de Wit (van de slijterij) en Marten Visser van Bouwbedrijf Visser. Co rijdt als navigator mee in de Iveco truck van het debuterende team ‘Dust Warriors’ van William van Groningen. 

De Wit is bij het team gevraagd omdat hij ondanks zijn jeugdige leeftijd toch al 15 jaar ervaring heeft opgedaan tijdens het rijden van Truckrally’s in het Europese circuit met zijn vader Leon.  

Het relatief jonge team is in de eerste week tegen behoorlijk wat tegenslag aangelopen waardoor de Iveco truck, die vorig jaar werd overgenomen van het team van Gerard de Rooij, op dit moment meerijdt in de EXP (experience) klasse. Dit houdt in dat het team geen aanspraak meer kan maken op een notering in het klassement maar wel ervaring op mag doen en proberen in het dag klassement zo hoog mogelijk te eindigen. Op dit moment gaat dat laatste overigens boven verwachting goed. 


Naast navigeren helpt Co natuurlijk ook mee met het nodige sleutelwerk onderweg. - Team Dust Warriors. 

Oorzaak van de uitsluiting is dat ze door problemen met de aandrijving van de route moesten afwijken om duinen en los zand te vermijden en daardoor onderweg een aantal controlepunten hebben gemist. Leuke anekdote is dat Co tijdens het rijden toen contact heeft gezocht met moeder Alice die thuis via livetracking kan zien waar de truck rijdt en het team op die manier toch naar de finish kon loodsen. Tegenwoordig mogen de teams namelijk geen kaarten en GPS meer aan boord hebben maar moeten uitsluitend rijden via aanwijzingen in het Roadbook.

De rally duurt nog tot aanstaande vrijdag en liefhebbers kunnen een kijkje nemen op de Facebookpagina van het team: ‘Rally Team Dust Warriors

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2