Archiefbeeld van Jan Oosterhof in actie tijdens een vorige trekker trekwedstrijd.
Archiefbeeld van Jan Oosterhof in actie tijdens een vorige trekker trekwedstrijd.

Spektakel bij Postweg

Algemeen

Wie op zoek is naar sensatie moet dit weekend naar het land van Kees Bakker van 'Hunsingo' aan de Postweg. Zaterdag en zondag wordt daar het Pinksterevenement van de Oude Trekker en Motorenvereniging Texel (OTMV) gehouden.

Het meeste spektakel wordt verwacht van de steilewand-race waarbij uiterste voertuigbeheersing van de deelnemers gevergd wordt. Naast dit spektakel is het Pinksterevenement één grote snoepwinkel voor trekkerliefhebbers. In totaal zijn er zo'n 250 oldtimers aanwezig die de strijd met elkaar aan gaan in de trekker-trekwedstrijden. Daarnaast zijn er de grasmaaier trekker-trek en indien er genoeg aanmeldingen zijn de grasmaaierrace. Verder zijn er diverse motoren te zien die stationair draaien zoals die van het gemaal, en motoren, brommers en auto's. 'We hebben er enorm veel zin aan en het belooft weer een enorm spektakel te worden', vertelt Nico Schipper van de OTMV.

Op zondag is het de beurt aan de grote jongens wanneer de prostocks (tussen de 300 en 400 pk) de strijd met elkaar aan gaan. Door de verscheidenheid aan onderdelen is het Pinksterevenement niet alleen leuk voor mensen die van trekkers houden. Het hele gezin zal zich op deze dag vermaken. Zo zijn er diverse gratis kinderattracties. Op zaterdag beginnen de activiteiten vanaf 11.00 uur, op zonderdag kan men al om negen uur op het terrein terecht. Het volledige programma van het evenement is te vinden op www.otmv-texel.nl. Kinderen tot en met 12 mogen gratis naar binnen, andere bezoekers betalen €5,-. 'Maar het is ook mogelijk om direct een weekendkaart te kopen. De kosten hiervan bedragen €7,50. We hopen iedereen te zien', vertelt Schipper.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 50 seconden geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2