Betsema beklimt hier als eerste de trap in het parcours, gevolgd door Worst, Brand en Alvarado.
Betsema beklimt hier als eerste de trap in het parcours, gevolgd door Worst, Brand en Alvarado. Foto: Sporza

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Betsema grijpt naast podium in Zolder

Algemeen

Bij de wedstrijd voor de Super Prestige competitie die vandaag werd gereden op het snelle parcours in Heusden-Zolder is Denise Betsema er niet in geslaagd haar reeks met podiumplekken een vervolg te geven. In een sprint met vier moest zij Lucinda Brand, Ceylin Alvarado en Annemarie Worst voor laten gaan.

Een periode van twee weken zonder competitie had Annemarie Worst blijkbaar goed gedaan, want vanaf de start gaf zij direct vol gas en zorgde ervoor dat het veld met rensters uit elkaar werd getrokken. Betsema, die inmiddels alweer gestegen is naar een zesde plek op de UCI ranking, mocht daardoor vanaf de eerste startrij vertrekken en kon mee met Worst, samen met Alvarado en Inge van der Heijden. Brand was door een foutje wat achterop geraakt maar de vier koplopers gaven haar de kans weer bij hen aan te sluiten bij het ingaan van de tweede ronde. De ronden er na was het stuivertje wisselen tussen de vier beste rensters op dit moment, waar Inge van der Heijden als vijfde diverse keren de aansluiting moest zien te herstellen.

In de laatste ronde nam Betsema op een goed moment de leiding maar kon helaas niet mee toen Brand de kop overnam. Na een foutje heuvelop van Brand vielen Worst en Betsema een beetje stil waardoor ze een extra inspanning moesten doen om Brand en Alvarado te achterhalen. Dat lukt nét voor de finish maar passeren zat er toen niet meer in.

In het interview na afloop met Betsema, die vaak iets ‘lichter’ rijdt dan de andere rensters, werd haar de suggestie gedaan toch eens een iets groter voorblad te monteren in races waarin het op eindsprint aan kan komen. Misschien zou het haar op zo’n moment kunnen helpen. Betsema gaf aan dat het wellicht het proberen waard is.

Morgen (zondag 27 december) kan zij dat al uitproberen want dan staat zij ook weer aan de start, deze keer voor de wereldbekerwedstrijd in Dendermonde. De wedstrijd begint om 13:40 uur en is op tv te zien bij Sporza (België één) en Eurosport. 

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 11 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 13 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5