inhoud van een van de tasjes
inhoud van een van de tasjes

Dit artikel is geschreven door
Reumavereniging Texel

De Reumapatiëntenvereniging is er voor alle mensen met reuma op Texel

Wat deed RPVTexel met de Feestdagen in 2020?

Verenigingen

Ook De Reuma Patiënten Vereniging Texel had vanwege corona een jaar met weinig activiteiten. Maar wat deed RPV Texel met de Feestdagen in 2020? 

I.v.m. de maatregelen, was het ook voor Reuma Patiënten Vereniging Texel onmogelijk om het jaarlijks Kerst- of Nieuwjaarsdiner te houden.
In de zomer van 2020 hebben we onze leden reeds verrast met een tegoedbon van Bakkerij Timmer. Dit ter compensatie van alle
gezellige bijeenkomsten die we normaliter zouden hebben gehad met elkaar. 

Zo konden we toch even aan elkaar denken en in gedachten, terwijl we smulden van een lekkernij, bij elkaar zijn.

Maar wat te doen met Kerst en/of Nieuwjaar? De horeca heeft het heel moeilijk door de maatregelen. Zo ook De Toegift@Klif12 in Den Hoorn. Door hun ligging was het voor hen niet rendabel om met individuele afhaalmaaltijden te werken. Dus die wilden wij ondersteunen. 

Er werd een 2-gangen diner samengesteld door Jeroen Lussenburg-Ras, waarin de leden konden kiezen tussen een hoofdmaaltijd die veganistisch was of met kip. 

Als voorgerecht was er de verrukkelijke tomatensoep die normaliter ook bij hen op de kaart staat en als nagerecht kregen de leden bij hun bestelling een tegoedbon om zodra de lockdown is opgeheven bij De Toegift koffie te gaan drinken. Elk gerecht kreeg een duidelijke beschrijving van hoe het thuis makkelijk op te warmen was. Ook konden mensen het 1 of 2 dagen later eten of nog even in de vriezer bewaren voor een nog later moment. Er werden wat extra gadgets in de tasjes gedaan en Gerard Witte had zijn best gedaan om waxinelichthoudertjes te maken.

Er kwamen 52 bestellingen uit. Een mooi aantal, daar dit aantal mensen ook over het algemeen op onze gangbare Kerstdiners aanwezig is.

Op 10 december zijn 2 bestuursleden met hun partner en zelfs een dochter de tasjes klaar gaan maken in De Toegift@Klif12 en gaan rondbrengen. Bij veel mensen stond de voordeur al op een kiertje. Bij St.Jan op de Beatrixlaan was het wel even zoeken, verschillende adressen op verschillende verdiepingen.  Soms stond er zelfs al een feestelijk gedekte tafel klaar!

Van alle bekers soep hebben er gelukkig maar 3 een beetje gelekt, maar dat maakt dat wij als rondbrengers nog lang aan deze maaltijd zullen denken als we in onze auto’s zitten. We hebben veel leuke en enthousiaste reacties ontvangen zowel tijdens het rondbrengen als later via de mail. Alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, dank hiervoor en ook dank aan de leden die een bestelling plaatsten. Saamhorigheid is toch een belangrijk kenmerk van onze vereniging.

We hopen u in 2021 in goede gezondheid weer te kunnen ontmoeten!

Hartelijke groet, namens het bestuur van RPVTexel, Joke van der Sluis (voorzitter)

we worden verwacht
tasjes vullen
in de keuken
gedekte tafel
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 15 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30