Afbeelding

Iedereen wist volgens justitie de weg naar cokedealer

Algemeen

Het was volgens de officier van justitie alom bekend op Texel: wie een lijntje coke wilde, belde de 19-jarige Texelaar. Van december 2012 tot november 2013 dreef de jongeman volgens de aanklaagster een levendig cocaïnehandeltje. Zij eiste woensdag een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook vroeg ze een 'afroomboete' van bijna 3500 euro, gelijk aan de geschatte winst die hij opstreek.

Het strafrechtelijk onderzoek in de zaak tegen de Texelaar kende vorig jaar bepaald geen alledaagse start. Nota bene zijn vader bracht de zaak aan het rollen, toen hij half november ontdekte dat zijn zoon in het tuinhuisje bij de woning bezig was met de preparatie van zijn illegale handelswaar. 'Niet in mijn huis', dacht hij. Hij sloot zijn zoon in en belde de politie. Die hield de Texelaar daarop aan.

De Helderse strafpleiter verzette zich verder met klem tegen de boete die de aanklaagster opgelegd wil zien. "Als er een bedrag terug moet, dan moet eerst maar eens écht worden onderzocht hoeveel hij met de handel heeft verdiend. Er mag van alles in zijn telefoon hebben gestaan, niet elk contact was ook automatisch een levering."

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2