Denise Betsema klopt Kata Blanka Vas op de eindstreep in Tabor.
Denise Betsema klopt Kata Blanka Vas op de eindstreep in Tabor. Foto: NOS

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Brons Denise op wereldbekerwedstrijd

Sport

Denise Betsema uit Den Burg is zondagmiddag derde geworden bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Tsjechische Tabor.

De Texelse nam in de eerste tweede rondes de leiding, maar moest de koppositie daarna overgeven aan Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado. Denise zakte even af naar de vijfde plaats en streed daarna met Annemarie Worst en Blanka Kata Vas uit Hongarije om de derde plaats.

Het drietal leek nog even in de buurt te komen van Alvarado die tweede lag, maar zover kwam het niet. Vas ondernam in de laatste ronde nog een poging om Denise en Annemarie Worst uit het wiel te rijden, maar op de streep was het Denise die het brons zeker stelde.

De eerste plaats was voor Lucinda Brand die zaterdag bij de Urban Cross in het Belgische Kortrijk ook al eerste was. Denise werd zaterdag tweede in Kortrijk waardoor ze - samen met het brons in Tabor - een goed weekend achter de rug heeft.

Tijdens de wedstrijd in Tabor had ze wel een paar keer pech; ze werd in de derde ronde door Alvarado in de omheining gereden, nadat de Rotterdamse in een gleuf terecht was gekomen en moest bijsturen, ze had een keer moeite om in de pedalen te komen en in de vijfde ronde kende Denise zelf ook even een glijpartij op het parcours.

De wedstrijd in Tabor was de eerste van in totaal vijf wereldbekerwedstrijden die dit seizoen worden gereden. Liefst twaalf geplande wereldbekerwedstrijden zijn vervallen als gevolg van het virus. De resterende wereldbekerwedstrijden zijn in Namen, Dendermonde, Hulst en Overijse.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3