Bestema flitst voorbij aan de leiding in de Urban cross van Kortrijk.
Bestema flitst voorbij aan de leiding in de Urban cross van Kortrijk. Foto: Sporza

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Tweede plaats voor Betsema in Kortrijk

Algemeen

In het Belgische Kortrijk is Denise Betsema in de plaatselijke Urban Cross vlak achter Lucinda Brand tweede geworden. Yara Kastelijn completeerde het podium.

De wedstrijd vond plaats op een snel stadsparcours met een stevige ondergrond, iets wat Betsema doorgaans goed ligt. Aangezien er zondag in het Tsjechische Tabor een wereldbekerwedstrijd plaatsvind stond er in Kortrijk een compact veld van slechts 30 rensters aan de start. Een groot aantal anderen had er voor gekozen om vandaag al richting Tabor af te reizen.

Vanaf de tweede startrij kon Betsema deze keer een stuk sneller dan vorige week de aansluiting met de kop vinden vanaf een tiende positie. Haar talentvolle, jonge ploeggenote Fem van Empel (18) had een vliegende start en voerde de eerste ronde het veld aan. Zij zou uiteindelijk knap als vijfde over de finish komen. In de tweede ronde nam Yara Kastelijn de kop over en voerde het tempo op. Betsema was toen inmiddels in de top vijf beland en kon goed volgen. De volgende ronden zou zij meerdere pogingen doen om weg te komen zodat ze een grotere kans zou maken op de overwinning door een eindsprint te voorkomen. De achtervolgende vier rensters konden echter op de lange, overzichtelijke stukken steeds aansluiten. Doordat Annemarie Worst te kampen kreeg met een lekke band en Ceylin Alvarado wederom in de eindfase een fout maakte en ten val kwam, was het aan Betsema, Brand en Kastelijn om de podiumplekken te verdelen. Betsema probeerde een tactische zet uit door Brand op kop te dwingen, maar die ging ogenblikkelijk hard aan waarna Betsema haar niet meer kon passeren. 

Na het uitfietsen, een massage en een maaltijd reist Denise met de camper af richting Tsjechische grens, waar zij rond middernacht zal aankomen voor een overnachting.

De wedstrijd van morgen start om 13.10 uur en is op tv te zien bij Eurosport en via een livestream op www.nos.nl.    

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00