De Bolder.
De Bolder. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

SnelTest Corona Texel geeft binnen 15 minuten duidelijkheid

Gezondheid

Op Texel worden momenteel de puntjes op de i gezet van een coronasnelteststraat. Op de Reijer Keijserstraat 12 in Den Burg weet men straks binnen vijftien minuten waar men aan toe is, in plaats van drie dagen te moeten afwachten.

SnelTest Corona Texel is ontstaan omdat het probleem zich voordeed dat het niet mogelijk is om medewerkers snel te laten testen. Op Texel is er bij veel bedrijven al een tekort aan personeel, laat staan wanneer een deel van de medewerkers onnodig ‘ziek’ thuis zit.

“Ronald Biesboer, Elles Hartman en Lynda Houben sloegen de handen ineen om met een goede oplossing te komen. De uitdaging zit niet meer in de beschikbaarheid van testen, maar vooral in de logistieke kant en regelgeving. Na goed overleg is de sneltest aan de Reijer Keijserstraat 12 tot stand gekomen”, staat te lezen op www.sneltestcoronatexel.nl.

“Ik werd door de dames benaderd, omdat ik ze al langer ken. Zij hebben hun roots op Texel en hadden onder meer de OPC-kliniek. Deze teststraat kan een enorm hulpmiddel zijn voor bedrijven, bewoners, horeca, scholen en ga zo maar verder. Mensen kunnen eenvoudig een afspraak maken via de website. Ook een afspraak bij de mensen thuis behoort tot de mogelijkheden”, vertelt Ronald enthousiast. Een sneltest kost €60,- en heeft als voordeel dat men - indien de uitslag gunstig is - direct weer aan de slag kan. Sneltesten worden momenteel al vaak als optie genoemd voor openstelling van de horeca. Naast een coronatest kan men ook een antistoffentest laten doen aan de Reijer Keijerstraat. Op de website is meer informatie te vinden over dit voor Texel nieuwe concept.

Starlet, dat de reguliere testen uitvoert in opdracht van de GGD, laat weten dat ze zich niet kunnen vinden in de stelling dat men drie dagen op een test moet wachten. “Ook bij ons kan dit zeer snel. We hebben ruimte voor dertig testen op een dag, gisteren waren dit er 29. De laatste weken zijn het gemiddeld twintig per dag. De uitslag hebben wij niet binnen een kwartier, dat ga ik ook niet beweren. Dat verloopt verder via de GGD, meestal is dat tegenwoordig wel binnen 24 uur.”

De redactie kreeg echter vandaag nog te horen dat iemand een afspraak wilde maken, maar deze week niet meer terecht kon voor een test. 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 2 uur geleden 7
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30