Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Docent OSG besmet met coronavirus

Onderwijs

Een docent van de OSG in Den Burg heeft positief getest op de aanwezigheid van het coronavirus. De school laat komende week uit voorzorg de bovenbouw van de havo en het vwo thuisonderwijs volgen.

Dat heeft de OSG zojuist laten weten. De betreffende docent geeft economie aan een deel van de leerlingen van de klassen vwo4, vwo5, vwo6 en havo4 en havo5. 

De positieve besmetting is zondag bekend geworden. De docent is waarschijnlijk vanaf dinsdag 20 oktober besmettelijk geweest, maar heeft volgens de OSG de 1,5 meter regel en het dragen van een mondkapje steeds in acht genomen. 

Daarmee wordt het risico op verdere besmetting volgens de OSG klein geacht, maar de school zegt geen enkel risico te willen nemen met de gezondheid van leerlingen en collega’s en heeft daarom besloten dat alle genoemde klassen komende week thuisonderwijs krijgen. Dat gebeurt volgens het normale rooster. 

Waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks: “De genoemde klassen hadden komende week een toetsweek, deze wordt een week verplaatst naar 2 tot en met 6 november. De school heeft een dag nodig om alles te regelen en voor te bereiden, dus het thuisonderwijs start op dinsdag 27 oktober.”

Volgens Eriks gaat het om een forse maatregel. “Maar we hebben toch gemeend hem te moeten nemen. Beter te voorzichtig dan straks een cluster aan besmettingen op school. De leerlingen hebben hiermee ook een week extra de tijd om zich voor te bereiden op de toetsweek, ik verwacht dat ze daar wel blij mee zullen zijn.”

Voor leerlingen die thuisonderwijs volgen en geen klachten hebben, is thuisquarantaine volgens de school in wezen niet nodig, maar het is wel belangrijk dat ouders alert blijven. Ouders zijn door de school geïnformeerd waarop ze moeten letten.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2