Ronald Keijser maakte eerder al deze foto.
Ronald Keijser maakte eerder al deze foto. Foto: Ronald Keijser

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Update: Bericht over zestig kilometer blijkt voorbarig

Algemeen

Het bericht dat de gemeente eerder naar buiten bracht over de zestig kilometer per uur per 1 november blijkt voorbarig. De details waren nog niet door het college besloten. De informatie die mede gebruikt is bij de totstandkoming van dit bericht was per ongeluk al gepubliceerd.

Wethouder Edo Kooiman stuurt in een bericht naar de raadsleden het volgende:

Geachte raadsleden,

Vandaag verscheen een bericht in de Texelse Courant dat vanaf 1 november een maximum snelheid geldt van 60 kilometer -met uitzondering van de Pontweg- buiten de bebouwde kom, als ook het terugbrengen van de maximumsnelheid van 50 naar 30 binnen de bebouwde kom. Dit bericht is nog niet binnen het college besproken en had ook op deze manier nog niet naar buiten gebracht mogen worden. Ook zijn er nog binnen de raad hier vragen over gesteld die nog beantwoord moeten worden. Ik wil u mijn excuses aanbieden voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Edo Kooiman

Er kwamen de laatste tijd veel vragen over de strepen op de weg. Navraag bij de gemeente leerde al dat dit te maken had met de zestig kilometerzones. Of het nu alsnog per 1 november ingevoerd gaat worden, is vooralsnog dus nog onduidelijk. 

Wel zijn voorbereidingen voor de zestig kilometerzones bezig. “De wegen worden hiervoor  de komende tijd aanvullend ingericht zodat het voor verkeer logisch is de snelheid aan te passen. Het gaat om het plaatsen van zoneborden, het aanbrengen van kantbelijning en verhoogde plateaus op enkele wegen”, meldt de gemeente.

Aanvankelijk was het idee dat de beperking tot zestig kilometer gefaseerd zou worden ingevoerd. Vanmiddag werd bij navraag gemeld dat voortschrijdend inzicht de gemeente had gebracht tot het besluit dat het voor de eenduidigheid op het eiland beter is om de snelheden op de wegen behalve de Pontweg op het zelfde moment de snelheid van zestig kilometer per uur te geven, zodat men niet overal te maken heeft met verschillende snelheden. Dit is dus nog niet binnen het college besproken. De gemeente vindt het vervelend dat er verkeerde informatie naar buiten is gekomen. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2