Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH verliest van efficiënt Petten

Algemeen

ZDH heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Op eigen terrein ging het met 0-2 onderuit tegen Petten.

De opstelling zag er in vergelijking met vorige week behoorlijk anders uit. Keeper Tom Reijnders was verhinderd en werd vervangen door Daniël Bakker. Van de veldspelers ontbraken Joost Boekel, Kees Lap en Willem Rommets. Een basisplaats was er dit keer voor Luc Groenewoud, terwijl Hidde Struick zijn rentree maakte. Op de bank zaten Stef Kooger, Gijs Boon en Mike van der Wal klaar om in te vallen.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat ZDH zou verliezen. De Hoornders speelden zeker niet briljant, maar werkten hard en hadden onder leiding van aanvoerder Guido Boogaard verdedigend hun zaakjes aardig op orde. Aanvallend kwamen de meeste impulsen van Struick, die niet meer zo fit is als in zijn beste jaren, maar met zijn spelinzicht en verrassende versnellingen toch meerdere malen aan de basis stond van een veelbelovende aanval. 

Voor het doel van Petten wilde het echter steeds net niet lukken. De ene keer werd te snel geschoten, een andere keer duurde het juist te lang voordat de keeper op de proef werd gesteld. En zo kon het gebeuren dat ZDH na ruim een half uur met een messcherpe counter op achterstand werd gezet, terwijl het met iets meer geluk en overtuiging ook met 2-0 of 3-0 voor had kunnen staan.

Na rust was Petten duidelijk beter. De beweeglijke middenvelders waren de baas op het veld en zorgden voortdurend voor dreiging. De Hoornders bleven hard werken, maar waren regelmatig een stap te laat. Na de snelle 0-2 werd het nog moeilijker. Een doelpunt had daarin misschien verandering kunnen brengen, maar het zat niet mee. Een hard schot van Koen Jansen werd knap gepakt door de keeper en ook een aardige poging van Boon, ingevallen voor Struick, bracht niet het gewenste succes. In de slotfase vloeiden de krachten langzaam weg en was Petten een paar keer dicht bij 0-3, maar meer treffers bleven uit.

Zondag speelt ZDH in Heerhugowaard tegen WMC. 

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 12 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 14 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00