Corina Hordijk en Alec Ewing onthullen het nieuwe logo
Corina Hordijk en Alec Ewing onthullen het nieuwe logo Foto: Museum Kaap Skil

Dit artikel is geschreven door
Kaap Skil Museum

Een duik in het maritieme verleden van Texel

Nieuw logo voor jubilerend Museum Kaap Skil

Algemeen

Museum Kaap Skil heeft in haar 40-jarige bestaan meerdere namen en logo’s gehad. Met het oog op de toekomstplannen was het opnieuw tijd om de huisstijl en het logo tegen het licht te houden, vond museummanager Corina Hordijk: “We hebben grootse plannen om de Palmhoutwrakcollectie met de jurk en andere bijzondere vondsten in een vaste tentoonstelling in het museum op te nemen. Bij deze nieuwe fase voor het museum past een nieuwe uitstraling.” 

Het nieuwe logo bestaat uit de naam van het museum in een duidelijke letter, met lijnen op de achtergrond die zijn geïnspireerd op de hoogtelijnen op een zeekaart. De ontwerper heeft een eigen letter gemaakt voor het logo. Hij noemt het zelf een ‘stevig, stoer en maritiem lettertype’. 

Het toekomstscenario voor Museum Kaap Skil ziet er inmiddels, door corona, iets anders uit dan een jaar geleden, toen het bidbook ‘Museum Kaap Skil vernieuwt’ werd gepresenteerd. Toch overheerst het optimisme. Corina Hordijk: “We willen de vernieuwing nu gefaseerd gaan vormgeven, te beginnen met het realiseren van een vitrine om de jurk te kunnen tonen. Vanwege de kwetsbaarheid van het textiel wordt het een vitrine met uitzonderlijke eigenschappen. Ik heb goede hoop dat we de jurk in 2022 kunnen laten ‘thuiskomen’ in ons museum.”

Een 40-jarig jubileum geeft ook gelegenheid om terug te kijken naar 1980 en de sterke basis die toen is gelegd. Verleden, heden en toekomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Historicus en conservator Alec Ewing is in het verleden van het museum gedoken. Alec: “Nu zijn de mensen die het begin van het museum hebben meegemaakt nog in staat om erover te vertellen. We willen de verhalen vastleggen, zodat ze niet verloren gaan. Dat geldt ook voor de verhalen van de vele vrijwilligers van het museum. Zij hebben gevaren, gevist en in het dorp geleefd in een tijd die heel anders was dan tegenwoordig. Het kleurt het huidige Oudeschild en het museum.”

 Het jubileumfeest dat het museum graag met alle vrijwilligers en mensen van het eerste uur had willen vieren, kan helaas niet doorgaan. Corina Hordijk: “Dit hele seizoen konden er geen ambachten worden gedemonstreerd. Ik hoop van harte dat het volgend jaar anders is, want we hebben onze vrijwilligers enorm gemist.”

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 37 minuten geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06