Afbeelding
Advertorial

Beltman Hygiëne biedt kwaliteit, service en advies

Algemeen

Kwaliteit, milieuvriendelijk, klantgericht en goed geprijsd. Steeds meer Texelse ondernemers ontdekken de kwaliteiten van Beltman Hygiëne, groothandel in schoonmaakproducten, vaatwasmiddelen, dispensers en papiervullingen.

 

Beltman Hygiëne is gevestigd in Andijk. In 1998 opgericht door Hendrik-Jan en Ineke Beltman verwierf dit familiebedrijf in korte tijd een grote klantenkring. Anno 2014 doen zo'n 400 ondernemers in heel Nederland geregeld een beroep op hun producten. Die klanten verdienen voor een groot deel hun brood in de horeca. 'Van het kleinste restaurant tot het grootste wokcentrum', vertelt dochter Gelinde van Eijk-Beltman trots. Groeiend is ook het aantal afnemers in het onderwijs, de gezondheidszorg en de detailhandel. Tevreden Texelse klanten zijn Bakkerij Timmer, eetcafé De Kastanjeboom, Hotel Tesselhof en camping 't Woutershok.

 

Onder de naam Beltman Excellent ontwikkelt Beltman Hygiëne haar eigen reinigingsproducten. Kenmerkend voor al deze spullen is dat ze zijn gemaakt van biologisch afbreekbare producten. Er is zelfs een compleet biologische lijn, zonder chloor en fosfaat, die voldoet aan de eisen van het internationale keurmerk Green Key. Deze producten belasten het milieu zo min mogelijk. Bovendien bestaan ze uit pure concentraten. 'Onze klanten hebben zelf wel water in huis. Daarmee kunnen ze hun eigen product aanmaken. Zo kunnen we een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden', licht Gelinde van Eijk toe. Dat dit geen onzin is, bewijzen volgens haar de vaatwasmiddelen van Beltman Excellent. 'Eén kilo van ons granulaat is even werkzaam als vier liter vloeibaar middel.' Om te voorkomen dat klanten te veel of te weinig poeder gebruiken, levert Beltman de doseerapparatuur voor de vaatwasmachine erbij. 'Die meet het zeepgehalte in het water, waardoor alleen zeep wordt gevraagd als het echt nodig is.'

 

Nieuw van Beltman Hygiëne is de papierlijn, bestaand uit onder meer toiletpapier, handdoekrollen en poetspapier. Het behoeft geen betoog dat ook deze producten van een hoogwaardige kwaliteit zijn. 'Sterk, zacht, absorberend, van honderd procent cellulose en voorzien van het eco-label', somt Gelinde van Eijk op. Het papier wordt gemaakt in Argentinië (eveneens door een familiebedrijf) en daar om zogenoemde 'moederrollen' gewonden. Na transport wordt het in Europa leverbaar gemaakt voor de klant. 'Op die manier is het transport het goedkoopst en minst belastend voor het milieu.'

 

De producten van Beltman Hygiëne zijn altijd direct leverbaar. Belangrijk vindt het Andijker familiebedrijf ook het verlenen van service. 'Wij geven graag advies, maar ook uitleg wat de beste manier is om een product toe te passen. Wij hanteren geen onderhoudscontracten, maar spreken in overleg periodieke bezoeken af. Tijdens die bezoeken nemen we de tijd om alles na te lopen. Zo controleren we elke vier à zes weken alle processen.' Om zo nodig direct service op maat te kunnen bieden én de kosten zo laag mogelijk te houden, werkt Beltman Hygiëne daarbij samen met onderhoudsmonteurs van Texel en uit de Kop van Noord-Holland. Alle medewerkers zijn bekend met HACCP en de hygiënecode.

 

Ondernemers die willen kennismaken met de producten en de service van Beltman Hygiëne kunnen vrijblijvend een afspraak maken. Ze ontvangen daarbij de unieke toiletverzorger Excellent 1 cadeau.

 

Beltman Hygiëne

Ambachtsweg 9

1619 BH Andijk

Tel. (0228) 592304

Mobiel: 06-25033942

Website: www.beltmanhygiene.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding