Feestelijke moment in Buurtskap De Tuunen bij de sleuteloverdacht.
Feestelijke moment in Buurtskap De Tuunen bij de sleuteloverdacht. Foto: Woontij

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

wonen in beschermde omgeving

Algemeen

Vertegenwoordigers van Huis van Tante Jans en Novalishoeve kregen deze week de sleutel van het Erfhuis in Buurtskap de Tuunen.

In De Tuunen komen tien zorgwoningen voor 'Het Huis van tante Jans’ voor mensen met geheugenproblematiek en tien bestemd voor de begeleiding van jongeren door ‘De Novalishoeve’. Twee kleinschalige woonzorg-projecten voor mensen waarvoor wonen in een veilige en beschermde woonomgeving gewenst is.

Initiatiefnemers bij Huis van tante Jans zijn Miranda Schraag en Jolanda van Tunen. Namens Novalishoeve zijn Caroline Sprenkeling en Joost Heerschop betrokken bij de woningen voor hun cliënten.

Beide zorginstanties huren het Erfhuis. Hierin een gemeenschappelijke woonkamer, een slaapruimte voor de nachtdiensten, vergaderruimte en een goed geoutilleerde keuken voor het bereiden en nuttigen van gezamenlijke maaltijden. Een ontmoetingsplek voor de hele wijk, maar met name voor de bewoners van het Hoekerf.

Beide organisaties hebben nu een paar weken de tijd om de woning verder in te richten en gebruiksklaar te maken. In de eerste week van oktober worden de tien woningen van tante Jans opgeleverd aan de huurders. De andere acht woningen van het Hoekerf waren al eerder verhuurd door Woontij en zijn sinds mei van dit jaar bewoond.

In week 50 staan de laatste woningen voor de cliënten van Novalishoeve gepland. Last but not least, kunnen we zeggen. Het geduld van deze aspiranthuurders is wel erg op de proef gesteld. De woningen zouden eerder opgeleverd moeten zijn. Door het faillissement van de beoogde bouwer kwam hier een kink in de kabel. Gelukkig heeft Woontij in overleg met Novalishoeve voor andere tijdelijke woonruimte kunnen zorgen. Maar eerlijk is eerlijk, ook zij zien uit naar het moment dat de nieuwe huurders de sleutel in ontvangst kunnen nemen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 14 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3