Kunstgrasveld.
Kunstgrasveld.

PvdA in actie voor kunstgrasveld

Algemeen

De gemeente moet vóór 1 mei met Texel'94 tot een overeenkomst komen over de aanleg van een kunstgrasveld. Dat stelt de PvdA in een initiatiefvoorstel dat woensdag in de raadscommissie wordt ingediend.

Wat de PvdA betreft, gesteund door Fractie ZZP van Marjan de Groot, ligt er bij aanvang van het voetbalseizoen 2014/2015 daadwerkelijk een kunstgrasveld bij de voetbalclub op Sportpark Den Burg-Zuid.

De PvdA stelt de andere partijen in de gemeenteraad voor om dit jaar uit de algemene reserve alvast €50.000,- beschikbaar te stellen voor de jaarlasten van het kunstgrasveld. Voor de kosten daarvan wordt al jarenlang in het algemeen uitgegaan van een bedrag van circa vier ton.

Volgens de PvdA heeft het sportpark al jarenlang een tekort aan capaciteit en kunnen er geen nieuwe velden worden aangelegd als gevolg van de bouw van het nieuwe gemeentehuis en Stayokay op de voormalige A- en B-velden van het voormalige SV Texel aan de Haffelderweg. De PvdA pleit voor een kunstgrasveld waar niet alleen Texel'94, maar ook anderen gebruik van kunnen maken.

Volgens gemeentelijk beleid zou Texel'94 bij gebruik van het kunstgrasveld 30 procent van de kosten moeten betalen en de gemeente de overige 70 procent. De PvdA wil daar ruim mee omgaan, omdat een kunstgrasveld duurder is dan een natuurgrasveld.

De VVD komt woensdag in dezelfde raadscommissie met een motie waarin wordt voorgesteld de gehele historische 70/30-regeling los te laten. Wat de liberalen betreft, geldt straks voor elke vereniging of instelling dat zij 15 in plaats van 30 procent van de kosten voor gebruik van gemeentelijke grond dan wel gebouwen betalen en de gemeente de overige 85 procent.

Volgens de VVD is het beter voor iedereen dezelfde regel te hanteren dan enkel voor Texel'94 een uitzondering op de regel te maken. 'Alle verenigingen worstelen met de financiën. Dat geldt niet alleen voor Texel'94.'

 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3