Afbeelding

The Best of IDFA in Cinema Texel

Algemeen

In Cinema Texel in Den Burg zijn zondag 26 januari de vier favorieten te zien van documentairefestival IDFA.

Elk jaar toert IDFA door Nederland met de beste films van het afgelopen festival. Dit jaar zullen dus de favorieten van IDFA 2013, gehouden in november, te zien zijn. Het gaat om vier documentaires, met een gezamenlijke lengte van ruim vier uur. Het begint om 14.00 uur.

De openingsfilm, 'Return to Homs', geeft een portret van de ongelijke strijd die een groep jonge revolutionaire vrienden levert in Homs (Syrië) tegen het staatsleger dat hun stad verwoest. 'Twin Sisters' vertelt het verhaal van twee Chinese tweelingzusjes die in twee totaal verschillende delen van de wereld geadopteerd werden maar door een speling van het lot de kans krijgen elkaar te leren kennen.

'Our curse' is een meeslepend, autobiografisch verslag van ouders wier pasgeboren zoon lijdt aan het zeldzame syndroom van Ondine, waarbij de ademhaling stopt als hij slaapt. De vierde film 'A Letter to Nelson Mandela' werd gemaakt door de Zuid-Afrikaanse filmmaker Khalo Matabane, die een idealistische tiener was toen Nelson Mandela uit gevangenschap werd vrijgelaten. Aan de hand van een fictieve brief aan Mandela spreekt hij met denkers, schrijvers, staatslieden en kunstenaars over vrijheid, hereniging en vergeving.

Afbeelding
Programma's Ouwe Sunderklaas Algemeen 2 uur geleden 2
Afbeelding
Goed weekend voor Denise Betsema Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 3 dec., 11:30 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 3 dec., 10:11 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 3 dec., 08:30 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00
Afbeelding
Waar en wanneer werd deze foto gemaakt? Algemeen 2 dec., 12:30 21